Info Trafic, Ştiri locale

12 şoferi au rămas fără permis în weekend în judeţul Covasna

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat și la sfârșitul săptămânii trecute pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și combaterea faptelor ilicite.

Oamenii legii au intervenit la 54 de evenimente în acest week-end și au desfășurat 15 acțiuni, în urma cărora au constatat 98 de abateri de natură contravențională, pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 33.000 de lei.

Publicitate

Pentru abateri în trafic polițiștii au reținut 12 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, prezența activă a polițiștilor în teren s-a concretizat în prinderea în flagrant a 9 persoane, în timpul comiterii unor fapte penale, dar și în sesizarea din oficiu cu privire la comiterea a 17 infracțiuni.

În cadrul acțiunilor desfășurate, oamenii legii au depistat mai mulți șoferi care nu au respectat normele privind circulația pe drumurile publice, aceștia fiind acum cercetați penal pentru infracțiuni rutiere.

La Sfântu Gheorghe, de pildă, polițiștii au depistat un bărbat de 31 de ani, care conducea un autoturism deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, dar și un altul care a condus sub influența alcoolului și a lovit o altă mașină. Acesta din urmă s-a ales cu dosar penal în urma acestei „aventuri”, întrucât avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii de la Serviciul Rutier au constatat nereguli. Aceștia au identificat, pe strada Fabricii din Sfântu Gheorghe, un tânăr de 26 de ani care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de duminică spre luni, polițiștii rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat o mașină ieșită în decor, în afara DN 11. În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, iar în urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și conducere fără permis, întrucât în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere.

Tot în acest weekend, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii din Brețcu, Poian și Mereni au depistat în flagrant, șase persoane, care au tăiat ilegal și sustras 12 arbori din fondul forestier, iar materialul lemnos rezultat fie îl sustrăseseră, fie urmau să îl sustragă. Toți cei șase sunt cercetați penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Evenimente rutiere

La sfârșitul săptămânii, pe raza județului Covasna au fost înregistrate trei evenimente rutiere.

Vineri, în jurul orei 12:00, pe raza localității Bățani, un bărbat de 28 de ani nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit zidul unui imobil. În urma impactului conducătorul auto a fost rănit ușor.

Tot vineri, în jurul orei 19:00, un bărbat de 63 de ani, care se deplasa pe jos pe partea carosabilă a DN 13 E, băut fiind, a fost acroșat de un autoturism. În urma acestui eveniment pietonul a suferit răni grave, iar la testarea cu etilotestul a reieșit că șoferul nu consumase alcool, iar pietonul avea o alcoolemie de 0,65 mg/l.

Și duminică, în jurul orei 18:20, un tânăr de 19 ani, care conducea un autoturism pe strada Porumbeilor din orașul Covasna, a derapat din cauza vitezei neadaptate la condițiile meteo-rutiere (ninsoare abundentă și carosabil acoperit cu zăpadă) și a acroșat un autoturism care circula pe celălalt sens de mers. În urma acestui eveniment un adolescent de 14 ani a suferit leziuni ușoare.

Polițiștii le reamintesc șoferilor, faptul că adoptarea conduitei preventive îi ferește de implicarea în evenimente rutiere. Adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere și păstrați distanța de siguranță în trafic. Dacă partea carosabilă este acoperită cu zăpadă sau polei, circulați cu grijă și folosiți cu preponderență frâna de motor; în astfel de condiții, folosirea frânei de serviciu sau bruscarea comenzilor mașinii pot determina, foarte ușor, pirderea controlului și intrarea în derapaj.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio