Ştiri locale

12 autobuze electrice vor fi cumpărate prin PNRR pentru Zona Metropolitană Sepsi

Primăria Sfântu Gheorghe a semnat un contract de finanțare în valoare totală de peste 32,7 milioane de lei prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru achiziționarea a 12 autobuze electrice care vor deservi zona metropolitană Sepsi.

Primarul municipiului, Antal Árpád, a precizat că un alt contract, pentru 20 de autobuze electrice, se află în prezent pe lista de așteptare pentru obținerea finanțării. Municipalitatea a  câștigat deja un proiect care vizează modernizarea transportului public în comun, ca parte a Programului Operațional Regional, în prezent fiind în producție alte 12 autobuze electrice.

Publicitate

„În acest moment sunt în asamblare 6 autobuze electrice de 10 metri și alte 6 de 12 metri. În decembrie am semnat un contract prin PNRR pentru 12 autobuze de 12 metri, și urmează ca în săptămânile următoare să lansăm licitația pentru achiziționarea acestor autobuze. Acest proiect a fost depus împreună cu comuna Arcuș, deci autobuzele vor deservi și relația dintre Sfântu Gheorghe și comuna Arcuș, dar și alte localități din zona metropolitană a municipiului. Mai avem un proiect depus pentru 20 de autobuze electrice, care este pe lista de așteptare, acolo nu avem încă certitudinea, ci doar o mică speranță că va mai primi Ministerul fonduri, și atunci și acest proiect ar putea să fie finanțat. Noi, în Planul de Mobilitate, vorbim de 35-40, maxim 45 de autobuze de care avem nevoie pentru municipiul Sfântu Gheorghe și zona metropolitană. În acest moment avem certitudinea pentru 24, iar din Programul Operațional Regional vom putea să mai atragem fonduri și pentru diferența de care avem nevoie în cazul în care acest proiect nu va fi finanțat”, a explicat edilul.

Pe lângă autobuzele electrice, tot în cadrul PNRR vor fi amenajate 74 de stații de încărcare pentru vehicule electrice și hibride, precum și 12 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă pentru autobuze electrice.

În perioada următoare, autoritățile locale vor identifica locațiile adecvate pentru amenajarea stațiilor de încărcare din oraș.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio