Info Trafic, Ştiri locale

11 şoferi au rămas fără permis în ultimele zile pe drumurile din judeţul Covasna

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, în perioada 24 – 26 septembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Publicitate

Astfel, în urma acțiunilor au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 de lei pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, totodată, fiind reținute 11 permise de conducere.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după ce vă asigurați.

Nu conduceți vehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice şi nu vă urcați la volan dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi!

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi și să traverseze drumul numai prin locurile permise, după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Totodată, vă informăm asupra faptului că, în urma unor sesizări formulate de către unii participanți la traficul rutier cu privire la producerea de ambuteiaje la orele de trafic intens pe strada Kos Karoly din mun. Sf. Gheorghe, în special pe sectorul de drum cuprins între intersecția cu strada Andrei Șaguna și strada Țigaretei, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu administratorul drumului public, au adoptat ca și măsură interzicerea opririi autovehiculelor pe acest segment de drum, în intervalul orar 07:00 – 09:00 și 15:00 – 17:00.

Drept urmare, imediat după trecerea pentru pietoni situată în proximitatea intersecției  cu strada Andrei Șaguna,  pe partea dreaptă a sensului de mers (centru – strada Dozsa Gyorgy), a fost montat indicatorul rutier cu semnificația ”Oprirea interzisă”, însoțit de panoul adițional ce indică perioada de timp restricționată.

Pe această cale, polițiștii rutieri solicită înțelegere din partea participanților la trafic cu privire la respectarea acestei măsuri instituită pe sectorul de drum respectiv.

Măsura are caracter temporar, în vederea verificării utilității acesteia.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate