Ştiri locale

11 litri de sânge donați la Covasna, de Ziua Solidarității Umane

Campania de donare de sânge organizată de autoritățile locale din staţiunea Covasna, cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Umane, a adunat peste 20 de donatori eligibili, dornici să le dea o șansă la viață normală persoanelor care depind de sânge.

Directorul medical al Spitalului de Recuperare Cardiovasculară Covasna, dr. Enea Nicolae, a transmis că în urma acțiunii care a avut loc marți, în sala de sport a Spitalului orăşenesc din staţiune, s-au recoltat aproximativ 11 litri de sânge.

Publicitate

„Covăsnenii au dat dovadă de solidaritate cu cei în nevoie și cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității! Le mulțumim pentru gestul lor, cu deosebit respect! Dintre cei care s-au prezentat pentru a dona sânge, 23 de persoane au fost eligibile. Astfel, din orașul nostru s-a recoltat aproximativ 11 litri de sânge!”, a transmis directorul medical, într-o postare pe Facebook.

Acţiunea a fost organizată de Centrul de Transfuzii Sanguine Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Spitalul de Recuperare Cardiovasculară „Dr. Benedek Géza” Covasna, fiind a treia astfel de campanie derulată în stațiune, de la înființarea Centrului fix de donare a sângelui, în luna septembrie a acestui an.

Programul centrului se desfășoară trimestrial, pentru fiecare campanie fiind necesară înscrierea a cel puțin 20 de donatori. O acțiune similară a fost organizată și în data de 5 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului.

Printre beneficii, pe lângă ziua liberă de la locul de muncă și cele 7 tichete de masă la care au dreptul prin lege, donatorii au gratuitate timp de o lună la bazele sportive administrate de Primăria Covasna, intrare liberă la spectacole culturale timp de 3 luni, iar persoanele care nu au domiciliul în localitate beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport pentru deplasarea la centrul de donare, în vreme ce locuitorii orașului Covasna primesc 50% reducere la abonamentele pentru transportul în comun.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio