Ştiri locale

11 jandarmi covăsneni confirmaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 11 angajaţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Covasna au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, 5 dintre aceştia având în prezent rezultat pozitiv la testare.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Covasna, Ionel Mănăilescu, ne-a precizat că în toate situaţiile boala s-a manifestat cu simptomatologii uşoare, iar starea de sănătate a celor 5 angajaţi care sunt în prezent infectaţi este una stabilă.

Publicitate

„Putem spune că nici instituția noastră nu a fost ferită de acest virus. De la începutul pandemiei au fost 11 cazuri confirmate în rândul colegilor. Din fericire, manifestarea virusului asupra colegilor a fost sub formă ușoară. În prezent avem cinci colegi care sunt pozitivi, starea acestora fiind una stabilă. Ne dorim să treacă peste această încercare cu bine și să se reîntoarcă la muncă cât mai repede”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna.

Riscul nu poate fi eliminat complet. Colegii din ambele instituții au înțeles că respectarea măsurilor de protecție este singura opțiune”

În ceea ce priveşte riscul de transmitere a virusului de la o instituţie la alta, prin formarea echipajelor mixte de poliţişti şi jandarmi care acţionează pe raza judeţului, reprezentantul IJJ Covasna precizează că la nivelul ambelor instituţii au fost luate toate măsurile astfel încât să se evite astfel de situaţii.

„Încă de la începutul pandemiei, la nivelul instituției noastre au fost luate toate măsurile stabilite de către autoritățile competente pentru protecția personalului, dezinfecția și igienizarea spațiilor precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent, iar la intrarea în serviciu tuturor cadrelor le este monitorizată temperatura corpului (…) În condițiile actuale riscul nu poate fi eliminat complet. Suntem în prima linie de luptă contra răspândirii virusului și colegii din ambele instituții au înțeles că respectarea regulilor de protecție este singura opțiune. La nivelul ambelor instituţii au fost luate toate măsurile, şi comunicăm permanent pe această linie, având o foarte bună cooperare”, ne-a spus Ionel Mănăilescu.

Potrivit acestuia, pentru protejarea personalului angajat, au fost asigurate măști, mănuși și materiale sau substanțele dezinfectante, atât din fonduri proprii, cât și prin distribuire de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

„Doresc să mulțumesc pe această cale tuturor celor care, la începutul pandemiei, când procurarea acestor materiale erau dificilă, ne-au sprijinit și ne-au oferit materialele pe care nu le aveam atunci”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Covasna, care a mai menţionat că şi sprijinul acordat de către Instituția Prefectului Județului Covasna în această perioadă a fost apreciat, întrucât a contribuit la găsirea celor mai bune soluții pentru situațiile gestionate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio