Ştiri

11 invenţii care au făcut ca anul 2015 să fie memorabil

Este suficient să privim imaginile următoare pentru a realiza faptul că 2015 a fost unul de-a dreptul uimitor. Iată 11 realizări care arată cât de mult am evoluat în ultima perioadă.

1. Anul 2015 a reprezentat o premieră în domeniul cercetărilor astronomice. Una dintre descoperirile memorabile a fost reprezentată de imaginile planetei pitice Pluto.

Publicitate

\"\"

2. Oamenii cu dizabilităţi ce se folosesc de cărucioare au acum ocazia de a opta pentru o variantă de-a dreptul utilă, capabilă să urce treptele fără vreun ajutor.

\"\"

3. Trăim într-o perioadă de ascensiune tehnologică, iar faptul că au fost lansate telefoane ce pot fi îndoite în diferite direcţii arată cât de mult am evoluat în ultimii ani.

\"\"

4. Vrei să scanezi un text sau o carte întreagă? 2015 este anul în care s-a descoperit modul în care pot face asta, cu un dispozitiv portabil ce încape în buzunar.

\"\"

5. Vrei să dezenezi ceva cu totul uimitor? Renunţă la creioanele obişnuite şi optează pentru un pix 3D.

\"\"

6. Imprimanta a suferit şi ea o transformare în 2015 şi a devenit mult mai…mică. Mai exact, ai la dispoziţie un dispozitiv care îţi încape în palmă, ce poate imprima, rând cu rând, ce vrei tu.

\"\"

7. Tehnologia nu a însemnat în 2015 doar gadgeturi pentru distracţie, ci şi un real ajutor pentru persoanele cu dizabilităţi. De exemplu, o imprimantă 3D realizează acum proteze pentru cei care nu au mâini, cu un timp de execuţie de aproximativ 42 de ore.

\"\"

8. Când vezi că toate obiectele de mai jos încap acum într-un telefon \”inteligent\”, îţi dai seama că 2015 a fost un an extraordinar.

\"\"

9. Un robot care să rezolve un cub Rubik? De ce nu? 2015 a fost anul în care a fost realizat şi acest lucru.

\"\"

10. Vrei să vezi cum este vremea afara, dar nu vrei să te ridici din pat? Poţi observa cu exactitate ce se petrece în exterior privind această cutie specială. Dacă plouă va picura apă, iar dacă ninge vei vedea fulgi de zăpadă.

\"\"

11. În doar 10 ani, un card de memorie cu o capacitate de stocare de doar 128 MB a fost înlocuit cu altul de 128 GB!

\"\"

În concluzie, putem spune că anul 2015 a fost unul de-a dreptul extraordinar. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne va aduce 2016!

Publicitate
Publicitate
banner we radio