Ştiri locale

10 locuri rămase libere pentru proba practică a examenului auto din weekend

Mai sunt 10 locuri libere la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere auto care va avea loc în weekend, în zilele de 16 și 17 octombrie, la Târgu Secuiesc, la care vor fi prezenți şi 4 poliţiştii din judeţul Vaslui.

Prefectura Covasna a transmis că pentru ocuparea celor 10 locuri rămase libere, se pot înscrie pentru susținerea traseului și candidați din alte localități ale județului, inclusiv Sfântu Gheorghe, Covasna, Întorsura Buzăului, sau Baraolt.

Publicitate

Totodată, alte 6 locuri libere pentru proba practică sunt disponibile pentru duminica aceasta la Sfântu Gheorghe, pentru candidații care doresc să obțină permisul de conducere categoria C.

Persoanele interesate se pot prezenta în cursul acestei săptămâni în vederea reprogramării, între orele 8:30 și 16:00, la sediul din Sfântu Gheorghe al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPICV), strada Kós Károly 21-23, având asupra lor dosarul complet și actul de identitate.

În această sesiune vor putea fi examinate în total 130 de persoane.

Tot în acest sfârșit de săptămână, sâmbătă și duminică, între orele 08:30 și 16:00, se va suplimenta personalul la ghișeul  SPCRPCIV Covasna cu trei polițiști din județul Vaslui, pentru reducerea timpului de așteptare la înmatriculări auto.

Programările se pot face online pe site-ul https://cv.prefectura.mai.gov.ro/programare-online/.

În luna septembrie, pentru a reduce timpul de aşteptare pentru proba practică a examenului auto, autorităţile locale au introdus examinarea de weekend, şi au solicitat sprijin structurilor din alte judeţe pentru examinarea absolvenților școlilor de șoferi.

Astfel, la sfârșitul lunii septembrie șase polițiști din judeţul Vaslui au examinat 216 candidaţi din judeţul Covasna, iar la începutul lunii octombrie, opt poliţişti din judeţul Mureş au susţinut la Sfântu Gheorghe examinarea candidaţilor, fiind disponibile atunci 250 de locuri la proba practică.

Conducerea Serviciului de Permise şi Înmatriculări speră ca până la finele anului decalajul dintre proba teoretică şi cea practică să ajungă la maximum 2-3 săptămâni, faţă de peste 3 luni cât a fost până acum.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio