Ştiri

10 ani de Youtube: Vezi cele mai populare clipuri in România

„Tranquila”, de J Balvin, se află pe primul loc în topul celor mai vizionate clipuri muzicale de pe YouTube în România, de la lansarea acestui serviciu, în 2005, până în prezent, iar „Sunt un cocalar”, realizat de grupul Noaptea Târziu, ocupă prima poziţie în clasamentul videoclipurilor non-muzicale.

În urmă cu zece ani, trei tineri – Chad Hurley, Steven Chen şi Jawed Karim – lansau YouTube. Legenda spune că voiau să le arate prietenilor nişte clipuri filmate la o petrecere, însă adevărul este că sursa lor de inspiraţie a fost incidentul lui Janet Jackson de la finala Super Bowl din 2004. În februarie 2005, aceştia lansau domeniul youtube.com, în mai în acelaşi an, prima variantă (beta) a serviciului YouTube, iar, în octombrie 2006, YouTube era preluat de Google, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Publicitate

În mai, Google sărbătoreşte YouTube, marcând lansarea primei versiuni a serviciului. Anul acesta este un moment special: YouTube împlineşte 10 ani. Pentru a marca un deceniu de YouTube, Google a publicat topurile celor mai vizualizate videoclipuri de pe YouTube în România, de la începutul serviciului şi până în prezent.

Astfel, cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 – 2015, sunt, în ordine, J Balvin – \”Tranquila\”, PSY – \”Gangnam Style\”, iar pe locul al treilea se situează Andra – \”Inevitabil va fi bine\”.

1. J Balvin – „Tranquila”

2. PSY – „Gangnam Style”

3. Andra – „Inevitabil va fi bine”

Topul este completat, în ordine, de Indila – \”Dernière Danse\”, Enrique Iglesias – \”Bailando (Español)\” ft. Descemer Bueno, Gente De Zona, Michel Teló – \”Ai Se Eu Te Pego\” – Video Oficial (\”Assim você me mata\”), Smiley & Alex Velea feat. Don Baxter – \”Cai verzi pe pereţi\”, Alina Eremia – \”Cum se face\”, Delia feat. Kaira – \”Pe aripi de vânt\”, Alex Velea – \”Din vina ta\”.

În ceea ce priveşte topul celor mai vizionate videoclipuri non-muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 – 2015, pe primele poziţii se află \”Sunt un cocalar\” – #NoapteaTârziu (Cover J Balvin – \”Tranquila\”), Dalin Reclamă TV Şampon pentru Copii 1 şi \”KK-maka (Imnul Crizei)\”. Clasamentul este completat, în ordine, de \”Charlie bit my finger – again!\”, \”Boroboaţa – Cântec Animat Pentru Copii\”, \”Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout\”, Nelu&Micutzu – \”Cine e Grăsuţa?\”, \”Cel mai tare dans din lume\”, \”Cel mai sincer copil din lume\”, \”Nuntaşa energică\”.

Publicitate
banner we radio