Sport, Ştiri locale

Zoran Mikes înaintea finalei campionatului: „Fanii să vină în număr cât mai mare, e foarte important pentru noi”

Antrenorul echipei Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, Zoran Mikes, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa este pregătită pentru a obţine un nou titlu de campioană naţională la baschet feminin.

„Este finalul sezonului şi suntem foarte pregătiţi pentru acest lucru, pentru că tot anul am aşteptat acest moment. Toate gândurile şi concentrarea noastră sunt la aceste meciuri şi simt că suntem pregătiţi. Avem multe jucătoare experimentate în echipă, avem câştigătoare înnăscute şi îşi folosesc instinctele în meciuri, iar acum e timpul să joace ceea ce ştiu. Cred că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere, mental, fizic, tactic”, a declarat tehnicianul bosniac înaintea finalei cu CSM Satu Mare.

„Aşteptările mele sunt să câştigăm trei meciuri, nu mă gândesc la primele două. Obiectivul este să câştigăm trei meciuri şi să încheiem sezonul aşa cum ne dorim, însă, bineînţeles, acum ne concentrăm asupra primului meci. Vom lua meci cu meci, este cea mai corectă cale de a aborda finala. După primul meci poţi vedea dacă e nevoie de unele corecţii, de ajustări”, a subliniat Mikes.

Finala Ligii Naţionale se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide, primele două urmând să aibă loc la Sfântu Gheorghe, în Sepsi Arena, pe 20 şi 21 aprilie (ora 19,00).

Mikes a făcut apel la suporteri să vină în număr cât mai mare la sală pentru a susţine echipa: „Fanii să vină în număr cât mai mare, e foarte important pentru noi. E important să promovăm echipa şi oraşul şi e foarte plăcut să joci în faţa unei săli pline, iar toată lumea se simte bine. Susţinerea fanilor înseamnă un ajutor foarte mare pentru echipă”.

„În ultimele două luni, după ce am câştigat Cupa României, echipa a jucat mai slab, poate şi spectatorii au început să creadă că va fi uşor să câştigăm campionatul, ne-am bucurat de susţinerea lor tot sezonul, dar acum e momentul să devină, ca să spun aşa, fanatici”, a mai spus Zoran Mikes, care joacă a patra sa finală cu Sepsi-SIC, după cele cu CSM Târgovişte, CSU Alba Iulia şi Universitatea Cluj.

„Nu există o strategie specială pentru această finală, evident, mereu sunt detalii pe care vrei să le impui, dar cred că suntem pregătiţi tactic, cred că am învăţat totul. Când ajungi în acest punct, la final de sezon, toate forţele sunt adunate, ştim ce avem de făcut şi vom executa planul care l-am stabilit”, a concluzionat tehnicianul bosniac.

Sepsi-SIC a jucat ultimele trei finale de campionat, pierzând în 2015 cu CSM Târgovişte (2-3 la general) şi câştigând în 2016 cu CSU Alba Iulia (3-0) şi în 2017 (3-1 cu Universitatea Cluj).

(Agerpres)