Ştiri locale

Ziua Porţilor Deschise la noua Arenă sportivă din Sfântu Gheorghe

Noua arenă sportivă din municipiul Sfântu Gheorghe, construită cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), va putea fi vizitată de public, în premieră, la sfârşitul acestei luni, când va fi organizată „Ziua porţilor deschise”.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că lucrările au fost finalizate recent, iar cetăţenii interesaţi vor putea vedea pe data de 26 august cum arată această ultramodernă bază sportivă.

Publicitate

Potrivit acestuia, arena va putea fi folosită atât pentru competiţii sportive, cât şi pentru diverse întruniri şi evenimente culturale, artistice şi economice, primul dintre acestea urmând să aibă loc în luna septembrie.

„Având în vedere că lucrările s-au finalizat, ne-am gândit ca primul eveniment să nu fie un concert mare sau un eveniment sportiv de amploare, ci un eveniment prin care cetăţenii oraşului, care vor să vadă tot ce s-a construit acolo, să aibă posibilitatea să intre peste tot şi să vadă cum s-a construit această sală multifuncţională, urmând ca în septembrie să îşi intre în rol. (…) La începutul lunii septembrie vom avea două evenimente importante – Opera Maghiară de Stat din Budapesta va veni în municipiul Sfântu Gheorghe şi începe Campionatul Naţional de Baschet, iar echipa feminină Sepsi SIC este dublă campioană naţională. (…) Deja pentru acest an avem intenţia de a organiza şi pe plan de business câteva evenimente importante, deci, din septembrie, arena se va umple de viaţă. Dar am vrut să creăm posibilitatea cetăţenilor să intre în toate încăperile, să cunoască mai bine această sală”, a declarat Antal Arpad.

Reprezentanţii Primăriei au postat un anunţ pe pagina de socializare a instituţiei în care menţionează, printre altele, că arena este, „probabil”, una dintre cele mai frumoase săli de sport din ţară.

„Aţi văzut interiorul celei mai frumoase (probabil) săli de sport din România? Arena Sepsi, care se află în Sfântu Gheorghe, la ieşirea spre Miercurea Ciuc, îşi deschide porţile pentru prima dată sâmbătă, pe 26 august. Cum a fost construită, ce ştie, câte şi ce fel de funcţii are, ce tipuri de dotări interesante şi încăperi se găsesc în ea, ce oferă camera VIP şi cum este să vizionaţi un eveniment sportiv în arenă… iată câteva dintre experienţele ce pot fi încercate la Ziua porţilor deschise”, este mesajul postat pe Facebook.

Lucrările la arena sportivă din Sfântu Gheorghe au început în 2014, iar investiţia, care s-a cifrat la aproape 19 milioane de euro, a fost finanţată în proporţie de peste 80% din bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii, iar diferenţa din bugetul local.

Arena are o capacitate maximă de 3.000 de locuri în tribune, circa 450 de locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare, precum şi patru terenuri de tenis.

Autorităţile locale intenţionează ca, în vecinătatea arenei, să amenajeze mai multe terenuri de fotbal şi un patinoar artificial pentru competiţii de hochei, cu fonduri din Ungaria.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio