Ştiri locale

Ziua Mondială a Creierului, marcată la Sfântu Gheorghe printr-un spectacol de improvizaţie

Ziua Mondială a Creierului, sărbătorită în fiecare an pe 22 iulie, va fi marcată, în premieră, la Sfântu Gheorghe printr-un spectacol muzical de improvizaţie, prezentat în cadrul programului ParCult.

Potrivit organizatorilor, spectacolul KaBoom este susţinut de trupa Incubator 13 din Târgu Mureş şi îi are ca invitaţi speciali pe artiştii Monica Opra şi Kertesz Huba.

„Spectacolul de improvizaţie KaBoom Unlimited Impro adună 4 improvizatori şi un pianist, colaboratori ai INCUBATOR13, un gen de show mereu deschis, liber, care se desfăşoară cu ajutorul publicului şi care la fiecare reprezentaţie este de o noutate absolută şi plin de umor. Improvizaţiile vor fi oferite de artiştii Ciughi, Mihai, Andrei, Rareş, iar Zeno se va ocupa de partea muzicală”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Spectacolul, organizat de Teatrul „Andrei Mureşanu”, Casa de Cultură „Konya Adam” şi Primăria Sfântu Gheorghe, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 18:00, în incinta Parcului Memorial ’56, aflat în vecinătatea Liceului de Arte „Plugor Sandor”, iar preţul biletului este de 25 de lei.

Organizatorii au precizat că tema din acest an a Zilei Mondiale a Creierului este „Sănătatea Creierului şi Dizabilitate: Nu lăsa pe nimeni în urmă” şi au menţionat că intenţionează să transforme evenimentul World Brain Day Show într-o tradiţie la Sfântu Gheorghe.

Seria evenimentelor culturale reunite sub genericul ParCult are loc anul acesta în perioada 17- 26 iulie în Parcul Memorial ’56 din Sfântu Gheorghe şi oferă publicului posibilitatea de a asista la concerte de jazz şi muzică experimentală, la proiecţii de desene animate, workshop-uri, precum şi la un spectacol de jonglerie cu foc.

„Ediţia ParCult din acest an se va încheia pe data de 26 iulie cu un eveniment dedicat artelor plastice contemporane şi cu un spectacol de foc. Atelierul audiovizual Linolove, un workshop marca Foldszint, se va axa pe relaţia improvizaţii muzicale şi tehnici de linogravură. Muzicienii vor interpreta muzică meditativă cu diferite instrumente magice, precum handpan, djembe, cajon, kalimba, chime, didgeridoo, bongo etc. Atmosfera armonioasă ne ajută să ne întoarcem spre sine şi eliberează creativitatea activă, ceea ce se manifestă în partea vizuală pentru monotipuri şi linogravuri. Spectacolul memorabil de jonglerie cu foc va avea loc seara, de la ora 21:30”, au precizat organizatorii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio