Ştiri

Zilele Porţilor Deschise pe 10-11 iunie la Aeroportul de la Ghimbav. GHV este codul oficial al Aeroportului Internațional Brașov

Oficialii Consiliului Județean Braşov au anunțat că pe 15 iunie vor avea loc primele două zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav. Practic, prima cursă care va ateriza oficial la Ghimbav este o cursă care va veni de la Stuttgart și va ajunge la destinație la ora 9.00, scrie bizbrasov.ro.

În prealabil însă, vor fi organizate și zilele porților deschise, la care va putea participa publicul larg, urmând să fie organizate o serie de alte evenimente, de la acrobații aeriene, la concerte.

Publicitate

După cum a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, obiectivul va fi deschis pentru public în zilele de 10 și 11 iunie. Acesta a mai adăugat faptul că sunt discuții cu societatea de transport RATBV, astfel încât să înceapă operarea unor curse spre Aeroportul Ghimbav. „Aeroclubul României va veni cu avioane de acrobație, parașutiști, dar suntem în discuții și cu Statul Major al Armatei Române pentru a avea și un show cu avioane militare, elicoptere puma, precum și o zonă de simulatoare”, a spus Veștea.

După acest eveniment, festiv, după cum a precizat directorul aeroportului Alexandru Anghel,  RATBV ar urma să aibă curse regulate cu plecare din Gara Brașov și Livada Poștei spre obiectiv. „Frecvențele mijloacelor de transport nu vor fi raportate la programul de zbor, dar di discuțiile pe care le-am avut vor fi curse la un interval de o oră, o oră și jumătate. Cu siguranță vor fi curse la 7 dimineața și la 7 seara, respectiv la început și final de program al aeroportului”, a explicat Anghel.

Zbor inaugural cu oficialități spre Capitală

De altfel, ar urma să fie efectuat și un zbor inaugural, cu diverse oficialități și personalități, CJ Brașov transmițând o solicitare companiei de stat Tarom, pentru o cursă pe ruta Brașov – București. „Urmează să primim o ofertă de preț pentru un avion pe care pot să îl disloce și să opereze această cursă inaugurală. Am ales Tarom, tocmai fiindcă nu vrem să se interpreteze că facem publicitate unei companii private”, a precizat Adrian Veștea.

Aeroportul are „certificat de naștere” oficial

„Certificatul de naștere” al aeroportului a fost emis vineri, fiind practic publicarea în AIP, respectiv registrul de unde operatorii aerieni iau la cunoștință condițiile de operare pe acest aeroport, programul, procedurile de zbor, hărțile și alte detalii, astfel încât să își poată programa un zbor de aici.

GHV este codul oficial al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, emis de Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni

IATA (Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni) a emis vineri, 12 mai, documentul oficial de alocare a codului de locație de aeroport pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Astfel, codul IATA al Aeroportului Brașov este GHV.

Codul IATA al aeroporturilor este folosit pentru introducerea destinației AIBG în sistemele de rezervare a zborurilor programate de către companiile aeriene, sisteme care facilitează vânzarea biletelor de avion prin platforme și agenții acreditate IATA.

„În solicitarea către IATA am menționat două coduri pentru a fi verificate și alocate în funcție de disponibilitate, prima opțiune fiind BSM. Potrivit răspunsului primit, Aeroportul Internațional Brașov a primit codul GHV. Este un moment istoric: am intrat în familia aeroporturilor cu cod IATA și avem identitate IATA prin alocarea codului unic GHV. După obținerea codului ICAO – LRBV, am obținut, iată, și codul IATA – GHV, documente care confirmă că îndeplinim standardele internaționale ale transportatorilor aerieni. Am finalizat un demers început cu câteva luni în urmă, o etapă importantă în parcursul pe care îl avem de îndeplinit până la operaționalizarea Aeroportului”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav”.

„Mă bucur că am depășit încă o etapă foarte importantă în perspectiva deschiderii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, programată pe 15 iunie. Mi-aș fi dorit să avem și inițiala Brașovului alături de cea a Ghimbavului – care se regăsește în codul GHV, dar finalmente este important că avem alocat oficial acest cod care pune Aeroportul nostru pe harta aeroporturilor IATA din întreaga lume. Din acest moment, cursele aeriene de la Brașov vor fi publicate în sistemele de căutare și rezervări, cu posibilitatea achiziționării biletelor de avion prin intermediul agențiilor sau online”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

Publicitate
banner we radio