Ştiri locale

Zborul de calibrare la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, amânat din cauza condițiilor meteo

Zborul avionului de calibrare pe Aeroportul Braşov, programat pentru luni, 12 decembrie, se amână. Directorul general al RA „Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav”, Alexandru Anghel, a fost anunţat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română că zborul avionului de calibrare pe Aeroportul Braşov nu poate avea loc luni, 12 decembrie, din motive care ţin de condiţiile meteorologice.

„Zborul de calibrare este un zbor la vedere (Visual Flight Rules – VFR), care se realizează în condiţii atmosferice şi de vizibilitate optime, iar potrivit prognozei meteo anunţate pentru ziua de mâine, aceste condiţii nu sunt întrunite. Astfel, zborul de calibrare se amână”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Brașov.

Publicitate

Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA, având la bord dotări ultraperformante în domeniul verificărilor din zbor, trebuia să plece luni dimineaţă de la Bucureşti, urmând să aterizeze pe pista de la Ghimbav cu aproximaţie în jurul orei 8:30. După care să decoleze pentru efectuarea zborului de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie instalate la sol.

Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii Aeronautice Civile Române şi va cuprinde două etape:

• prima etapă care începe luni şi vizează verificarea din zbor a sistemelor ILS/DME, DVOR/DME, PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii;

• etapa a doua, în luna ianuarie 2023, când vor fi verificate din zbor procedurile instrumentale care acum sunt în etapa de codificare.

Etapă pregătită în cele mai mici detalii

Calibrarea echipamentelor de radionavigaţie instalate pe amplasamentul AIBG şi verificarea din zbor a procedurilor operaţionale, în vederea autorizării şi certificării acestora, reprezintă ultimul pas major în operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

Este o etapă importantă pe care am pregătit-o în cele mai mici detalii împreună cu Alexandru Anghel, directorul general al Regiei Autonome „AIBG”, o etapă pe care sunt convins că o vom parcurge în cele mai bune condiţii.

 

 

Publicitate
banner we radio