Ştiri

WhatsApp adaugă noi opțiuni pentru formatarea textelor din mesaje

Curând îți vei putea impresiona colegii de serviciu postând pe WhatsApp tabele și liste cu marcaje, text cu elemente citate între ghilimele și alte „trucuri” până acum rezervate prezentărilor Powerpoint.

WhatsApp primește câteva opțiuni noi de formatare a textului, adăugând la funcții existente precum bold, italic, barat sau monospace. Practic, de acum vei putea lua aproape orice tabel sau listă din documentele cu care lucrezi și trimite prin copy/paste direct în ecranul de conversație WhatsApp, fără grija că informația respectivă va apărea distorsionat sau incompletă la celălalt capăt.

Publicitate

Actualizat la cea mai recentă versiune de aplicație disponibilă pentru platformele Android, iOS, Web și Mac, WhatsApp poate prelua ca atare liste numerotate sau cu marcatori, identifica și reprezenta corect blocurile text marcate cu ghilimele și păstra formatarea codului inline, esențială pentru afișarea corectă a documentului respectiv.

Noile opțiuni pot fi accesate și pentru formatarea propozițiilor pe care le tastezi direct în aplicație. Spre exemplu, pentru o listă cu marcatori trebuie doar să plasezi simbolul „-” înaintea textului, urmat de un spațiu, apoi continui să adaugi în mod succesiv item-uri la lista respectivă, folosind aceeași comandă. Același lucru este valabil și pentru listele numerotate. La fel de intuitivă, marcarea cu BOLD a unei porțiuni text se face prin formula *mesaj*.

Aceasta nu este singura modificare adusă pentru îmbunătățirea experienței WhatsApp. Recent, administratorul platformei a pus în testare o alternativă Quick Share pentru schimburi rapide de fișiere între utilizatori. Pentru a putea recepționa fișiere în acest mod trebuie să ai telefonul pornit și în ecranul People Nearby. Confirmarea solicitării pentru transmitere fișiere se face scuturând telefonul. Modul de folosire reamintește de Bump, o aplicație pentru iPhone ajunsă destul de populară în anul 2011.

O altă inovație vizează partea de confidențialitate și constă în introducerea unei opțiuni în meniul de configurare al aplicației de mobil care odată bifată permite ascunderea adresei IP pentru toate apelurile inițiate de pe dispozitiv. Serviciul este bazat pe redirecționarea conexiunii prin serverele WhatsApp și funcționează după modelul rețelelor Proxy.

Publicitate
Publicitate
banner we radio