Meteo

Vremea se schimbă dramatic săptămâna viitoare. După soare în weekend, urmează ninsori şi frig

Temperaturile vor fi ridicate  de sâmbătă până la începutul săptămânii viitoare. De marţi, temperaturile scad, ajung temperat negative noaptea, cu probabilitatea ca ploile să se transforme în lapoviţă şi ninsoare, nu numai în zonele de munte.

Weekendul va fi însorit şi călduros, spun meteorologii. Temperaturile vor ajunge în est şi vest şi la 19-20 de grade, valori mai mari faţă de normalul perioadei. De marţi, însă, vremea va întoarce radical foaia, se va întoarce frigul, ploaia şi lapoviţa, aceasta din urma nu numai la munte. 

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ

Vremea va fi în continuare în general frumoasă, iar valorile termice vor fi, în cea mai mare parte a țării, mai ridicate decât în mod normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest, dar mai scăzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a intervalului în regiunile sudice, unde izolat vor fi condiții de ploaie slabă. Îndeosebi în cursul zilei, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși pe arii restrânse 70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură și 55…60 km/h în Moldova, Bărăgan și Dobrogea, iar trecător și la cote mai reduse vor fi intensificări și în restul teritoriului. Noaptea se va semnala brumă, local în nord și centru și izolat în restul teritoriului.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ

Vremea se va menține în general frumoasă și cu valori termice peste mediile climatologice în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice și nord-estice, unde mai ales spre seară și în cursul nopții vor fi înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra de la 8 grade pe litoral până în jurul valorii de 20 de grade în Banat și Oltenia, iar cele minime se vor situa între -1 și 6 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest. Pe spații mici, spre sfârșitul intervalului, se va semnala brumă.

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea va fi schimbătoare. Cerul se va înnora treptat devenind mai  mult noros în majoritatea regiunilor și local în cursul zilei va ploua în vestul, centrul și nordul țării, iar din orele serii și în restul regiunilor. La munte vor fi la început precipitații mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în regiunile vestice, centrale, sud-estice și la munte. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, cu maxime ce se vor încadra, în general, între 10 și 21 de grade și minime între 0 și 8 grade.

PROGNOZA METEO MARȚI

Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă, situându-se ușor sub cele normale la această dată. Cerul se va menține mai mult noros și mai ales în cursul zilei vor mai fi precipitații în jumătatea sud-estică a teritoriului și în zona de  munte și cu totul izolat în rest. Acestea vor fi ploi în zonele joase și predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în nordul și centrul țării și pe spații mici în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 4 grade.

TENDINŢA MIERCURI – SÂMBĂTĂ

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei, mai ridicate în ultima zi a intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai mare la sfârșitul intervalului pentru regiunile estice și sud-estice.