Meteo

Vreme neobişnuit de caldă pentru începutul de octombrie. Se anunţă temperaturi de 30 de grade

Vremea se încălzeşte în următoarele zile. Valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării.

LA NOAPTE. Cerul va fi mai mult noros în vestul și nord-vestul țării, unde se vor semnala ploi, ce trecător vor mai avea și caracter de aversă. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar pe arii restrânse va ploua slab. Pe crestele montane, la altitudini de peste 2000 m vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Carpații Occidentali. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade.

Publicitate

VINERI. Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creștere în cea mai mare parte a țării, chiar semnificativă în jumătatea sud-vestică. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nord-vestul și parțial în centrul teritoriului, precum și la munte, unde local se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe crestele montane, iar la viteze mai mici și pe arii restrânse și în regiunile intracarpatice și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade, dar și ușor mai ridicate pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase se va forma ceață.

SAMBATA. Vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil și doar spre sfârșitul intervalului, în extremitatea de vest și nord-vest a teritoriului, vor fi înnorări și izolat averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, cu rafale de peste 80…90 km/h în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali, iar la viteze mai mici, în general între 50 și 60 km/h, local în vest, nord-vest, est și pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 4 grade. Dimineața și noaptea, pe arii relativ restrânse, se va forma ceață.

DUMINICA. Valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei, cu precădere în sud-estul, estul și centrul țării. În regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, înnorările vor fi temporar accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

LUNI. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior, astfel încât vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde local vor fi averse și descărcări electrice. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse. Cantitățile de apă pot fi izolat mai însemnate. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 33 de grade, iar cele minime între 11 și 19 grade.

Tendinţa MARTI, MIERCURI SI JOI

Valorile termice vor scădea ușor, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a țării.

Publicitate
banner we radio