Ştiri locale

Voluntarii Asociației Salvatore se transformă din nou în ajutoarele lui Moș Crăciun pentru familiile nevoiașe din județ

Pandemia nu i-a speriat pe voluntarii Asociației Salvatore din Sfântu Gheorghe care sunt mai determinați ca oricând să vină în sprijinul familiilor nevoiașe din județ, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Sute de pachete cu alimente de bază vor putea ajunge și în acest an în casele celor pentru care, poate, să cumpere o sticlă de ulei, un pachet de orez sau de făină înseamnă un efort financiar.

Publicitate

Marți, membrii Asociației au demarat campania „Cumpără bilet de tombolă pentru ca și Crăciunul altora să fie complet”, urmând ca din sumele adunate să fie pregătite pachete cu cele necesare pentru masa de Crăciun, și nu numai.

„Am demarat campania iar biletele de tombolă se găsesc la voluntarii Asociației. Costă doar 5 lei, iar la final, cu ajutorul sumelor strânse din aceste donații, încercăm să cumpărăm alimente de bază, ulei, făină, orez, pentru oamenii nevoiași din județ. Eu sper să putem ajuta 100 de familii”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Cei care doresc să cumpere bilete de tombolă, sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0742125157, urmând ca voluntarii să le livreze unde este nevoie.

Pe lângă faptul că vor contribui la ajutorarea celor nevoiași, cei care cumpără bilete de tombolă pot câștiga și premii, printre care diverse obiecte și produse hand-made, cursuri de prim ajutor oferite de Asociație, vouchere cadou puse în joc de câteva restaurante din județ, și chiar ședințe de masaj.

„Pe 19 decembrie va avea loc tragerea la sorți, dar eu cred că nu premiul este cel mai improtant, ci faptul că oamenii vor să ajute. Vor fi și premii, de exemplu masaj relaxant, cursuri de prim ajutor, și avem de la foarte multe restaurante vouchere”, ne-a mai spus președintele Asociației Salvatore.

Mărinimia voluntarilor s-a văzut în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă. Anul trecut de Crăciun aceștia au pregătit cu sprijinul donațiilor venite din partea covăsnenilor peste 500 de pachete cu alimente și alte 1.000 cu dulciuri, pe care le-au distribuit familiilor nevoiașe din  Cernat, Târgu Secuiesc, Sânzieni, Turia, Ojdula și Ghelința, dar Casei de copii „Sfânta Catalina” din Plăieşii de Jos.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio