Info Trafic, Ştiri locale

Viteza și indisciplina pietonilor, cauzele pentru cele mai multe accidente grave produse anul trecut în județul Covasna 

Neadaptarea vitezei și indisciplina pietonilor au fost, în cursul anului trecut, principalele cauze care au dus la producerea unor accidente rutiere grave pe drumurile din județul Covasna. Potrivit unui bilanț al IPJ Covasna, 13 dintre evenimentele rutiere cu urmări grave s-au produs pe fondul vitezei, iar indisciplina pietonilor a fost responsabilă pentru 10 dintre accidentele grave produse în 2022. Și neacordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule și neatenția la volan au dus la accidente grave.

„În cursul anului 2022, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Covasna au fost viteza neregulamentară/neadaptată condițiilor de drum (13 accidente), indisciplina pietonilor (10 accidente), neacordarea priorității de trecere pietonilor (6 accidente), neacordarea priorității de trecere vehiculelor (5 accidente) și alte preocupări de natură a distrage atenția conducătorilor auto (5 accidente). Principalele obiective ale acțiunilor desfășurate de polițiștii rutieri sunt asigurarea respectării legii prin prezența activă pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere identificate la nivel județean, combaterea comportamentului agresiv al conducătorilor de autovehicule, depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive, și impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic”, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

Publicitate

Aceeași sursă precizează că în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în perioada următoare polițiștii vor derula zilnic acţiuni punctuale pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

Weekendul trecut, în doar 2 ore, în urma unei acțiuni tip „blitz” derulată pe DN11, polițiștii covăsneni au aplicat 28 de sancțiuni în valoare totală de 10.135 lei.

Publicitate
banner we radio