Meteo

Vine primăvara?! Temperaturi de 17 grade în multe zone din ţară

Vremea se află într-un proces accelerat de încălzire, astfel că de sâmbătă vom avea vreme frumoasă în toată ţara. Temperaturile maxime pe timpul zilei se vor menţine până miercuri în jurul valorilor de 16-17 grade Celsius în multe zone din ţară.

Sâmbătă, valorile termice vor fi în creștere, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi slabe, dar spre seară și noaptea înnorările se vor accentua în regiunile intracarpatice, unde va ploua pe arii relativ extinse. La munte precipitațiile vor fi mixte, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste, dar la cote mai reduse și în sud-vestul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade. În a doua parte a intervalului, vor fi condiții de ceață în sud și sud-est.

Publicitate

Duminică, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul și centrul țării, unde va ploua pe arii relativ extinse și doar temporar noros în sud și sud-est, unde ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse. La munte, mai ales în zona înaltă, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar temporar și la cote mai reduse și în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

Luni, în vestul, nordul și centrul țării va ploua moderat cantitativ. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și ploile, în general slabe, se vor semnala pe arii restrânse, mai ales noaptea. La munte, îndeosebi în zona înaltă, vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar temporar și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 9 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 0 și 9 grade.

Publicitate
banner we radio