Sport, Ştiri locale

VIDEO. Sepsi OSK cere măsuri radicale după scandările xenofobe de la meciul cu Farul: „Nu mai pot și nu mai accept! Ne retragem și gata!”

Farul Constanța a învins-o pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe, scor 1-0, în etapa cu numărul 4 din Liga 1. Hadnagy Attila, directorul general al covăsnenilor, cere sancțiuni aspre împotriva derapajelor xenofobe de pe stadioane. 

În minutul 18 al meciului Farul – Sepsi, galeria gazdă a apelat la scandări xenofobe: „Afară, afară cu ungurii din țară!”. Derapajele s-au repetat și în partea secundă, iar oficialii covăsneni au ajuns la capătul răbdării. 

Publicitate

„Înainte de toate, felicit Farul pentru victorie. Am jucat bine, dar ei au câștigat. Se întâmplă, ăsta-i fotbalul. Însă cu xenofobia nu mai pot! Nu mai accept! Domnilor, a ajuns să ne fie frică să jucăm cu echipele cu galerii puternice. 

Îi felicităm pentru fani, dar să-și susțină echipa, nu să ne dea pe noi afară din țară. Pe Niczuly l-au făcut în toate felurile, au aruncat cu de toate în el, cu suc si altele. Gata! Nu mai acceptăm! Vă deranjăm cu ceva? Ne retragem și gata. 

Cu ce-am greșit? Să ne zică nouă cineva că a fost tratat urât la Sfântu Gheorghe. Nimeni nu o să spună asta, pentru că la noi lumea nu are grija altora. Reprezentăm România! La tragerea la sorți din Europa a scris Sepsi Sf. Gheorghe (ROU). Suntem din România! Sfântu Gheorghe e în România. 

Arbitrii să fie mai atenți și la ce e în tribune. Să oprească meciurile. Orice pas de pe banca noastră e văzut, dar nenorocirile din tribune nu le aude chiar nimeni? Cerem sancțiuni aspre! Așa nu se mai poate. Mereu am tăcut, însă nu mai putem așa”, a spus Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi OSK.

Leo Grozavu: „Mi s-a pus pumnul în gură, dar arbitrul a tolerat scandările împotriva unei etnii!”

Golul lui Betancor a decis soarta partidei care a avut un final plin de incidente, în care ambii antrenori au fost eliminați.

„Nu am înțeles de ce am fost sancționat, de fapt, nu am înțeles nimic! Asta e țara în care legea e făcută de arbitri! Mi s-a pus pumnul în gură, cred că niciodată nu voi fi judecat la fel ca un antrenor de la FCSB, CFR sau Craiova.

Doar la noi e regula asta ca la 4 cartonașe să fii suspendat, e o lege care nu-mi dă dreptul să muncesc.

Nu am făcut nimic, nu am spus nimic. Am cerut doar o explicatțe după un fault, nu am jignit, nu am țipat, doar Gică izbucnise și i-am zis sa stea liniștit”, a spus Leo Grozavu după meci.

„Arbitrul nu a luat atitudine față de scandările împotriva unei etnii!”

„I-a fost frică să ia o decizie împotriva altcuiva, și ce-a zis, lasă-l pe Grozavu să stea în tribună. Dar nu ia atitudine deloc când se scandează împotriva unei etnii din România, e urât ce se întâmplă, e prea multă ură, dar trăim în România. Am atras atenția, dar ce să faci, e o manieră jenantă de a arbitra! Am fost superiori Farului, nu cred că se supără Gică, am luat un gol la singura nesincronizare. Ne-a lipsit luciditatea, dar nu mai are rost să mai vorbesc despre fotbal, eu vreau să fiu lăsat să muncesc”, a declarat Leo Grozavu după meci.

Portarul Niczuly Roland: „M-au scuipat. Au fost doar scandări xenofobe şi înjurături”

Niczuly Roland, portarul echipei Sepsi, a venit la interviul de după meci şi a mărturisit: „Este normal să fie o tensiune foarte mare. Pe toată durata partidei au fost scandări xenofobe. M-am dus după o minge care era a noastră, trebuia să o degajez din șase metri, au sărit zece suporteri de la Farul și m-au scuipat toți. Nu este normal ca în 2021 să se întâmple asta. Cred că FRF sau LPF-ul ar trebui să se sesizeze. Și noi facem parte din campionatul românesc, suntem o echipă participantă în cupele europene. Dacă supărăm pe cineva, să ne anunțe și ne dăm la o parte. Farul a făcut un meci foarte bun, și cam atât. Sunt foarte dezamăgit, mi-a lăsat un gust amar această partidă și îmi găsesc cu greu cuvintele”.

Gică Hagi și Leo Grozavu, eliminați de arbitru

Unicul gol al meciului a fost marcat de Jefte Betancor, în minutul 49, iar finalul partidei de la Ovidiu a fost foarte tensionat, ambii antrenori fiind eliminați.

În minutul 90+3, la marginea terenului a izbucnit un conflict, cu Gică Hagi și Leo Grozavu în prim-plan. Conflictul nu a părut să fie între cei doi, tehnicienii având lucruri de reproșat arbitrului de rezervă. 

Protestele au continuat, iar Gică Hagi s-a îndreptat către Cornel Cernea, antrenorul portarilor de la Sepsi, și a părut să aibă o discuție în contradictoriu cu fostul goalkeeper de la FCSB.

În cele din urmă, ambii antrenori au fost eliminați de arbitrul Adrian Cojocaru și au văzut ultimele minute ale jocului de pe tunelul care duce la vestiare.

În plus, pe parcursul jocului au fost auzite mai multe scandări xenofobe venite din partea galeriei celor de la Farul, jucătorii lui Sepsi criticând suporterii dobrogeni la interviurile de după meci.

Ce riscă Farul după atitudinea suporterilor:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii / denigratoare / rasiste / xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de acelaşi tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancţionat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei. (Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF)

Publicitate
Publicitate
banner we radio