Ştiri locale

VIDEO. Mano & Gregor au lansat o piesă despre sinucidere şi sănătatea mintală a noastră și a celor din jurul nostru: „Nu știm a cui viață o putem salva cu câteva cuvinte sincere”

Cea mai nouă piesă a trupei de indie folk transilvănean Mano & Gregor a fost lansată duminică seară şi poartă cu ea un mesaj foarte important: „Sinuciderea este rezultatul unei stări mentale subtile și insidioase, așa că ar trebui să fim foarte vigilenți în ceea ce privește sănătatea noastră mintală și a celor din jurul nostru. Nu știm a cui viață o putem salva cu câteva cuvinte sincere.”

Așadar, trupa revine cu o piesă care nu mai are aceeași veselie ca cele anterioare, dar are o misiune importantă: să îi sensibilizeze pe cei care au nevoie de noi, aici și acum, în prezent, pentru că nu se pot ajuta singuri să iasă din iadul psihologic care le întunecă viața.

Inspirată de o tragedie din familia chitaristului, trupa a scris o piesă pe care dorea să o ducă la concursul Eurovision, dar în ultimul moment România s-a retras din competiția ediției curente.

Melodia este interesantă deoarece este pentru prima dată când genurile Indie Folk și Slam Poetry sunt fuzionate, iar genul slam poetry este prezentat în două limbi în aceeași melodie, atât în română, cât și în maghiară.

Interesant este și faptul că unul dintre filmulețele stradale realizate pentru promovarea piesei a devenit viral pe platforma „I Love You Cluj” din Cluj-Napoca chiar înainte de lansarea piesei, cu peste 200.000 de vizualizări, aproximativ 500 de share-uri și peste 6.000 de reacții. În acest videoclip viral, trupa poate fi văzută cântând refrenul piesei pe o trecere de pietoni dedicată șoferilor care așteaptă ca semaforul să se facă verde.

Publicitate
banner we radio