Ştiri, Video

VIDEO. Laura Codruța Kövesi: „Un mesaj pentru români: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”

Laura Codruța Kovesi a declarat că a luat act de revocarea sa din funcția de procuror-șef al DNA, după ce decizia de revocare a fost publicată în Monitorul Oficial. Ea a îndemnat cetățenii români „să nu abandoneze lupta anticorupție”.

„Presedintele României a semnat decretul de revocare, așadar mandatul meu încetează începând de astăzi”, a început declarația Laura Codruța Kovesi.

Publicitate

„Am fost procuror-șef al DNA timp de 5 ani și tot ce am realizat sau nu au realizat am consemnat într-un raport care va fi disponibil în puțin timp.

În ce privește procedura de revocare, vă reamintesc că propunerea nu a întrunit condițiile prevăzute de lege. CSM a dat aviz negativ. Am dovedit că motivele invocate de ministrul Justiției sunt nereale și neîntemeiate Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare”, adaugă Kovesi.

„Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare: Va exista o subordonare a miniștrilor față de justiție?”

La final, Laura Codruța Kovesi a transmis un mesaj cetățenilor români:„ Un mesaj pentru cetățenii români: Corupția poate fi învinsă, nu abandonați”.

Administrația Prezidențială a anunțat în urmă cu puțin timp că a președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a Laurei Codruței Kovesi.

Urmăriţi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală făcută de Laura Codruța Kovesi (de la min.4):

Publicitate
banner we radio