Ştiri locale

VIDEO. De Ziua maghiarimii, primarul Antal Árpád, aflat sub control judiciar, aplaudat şi ovaţionat de mulţime

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, care se află de aproape o lună de zile sub control judiciar, fiind cercetat de DNA, a participat, marţi, alături de câteva mii de oameni, la manifestările organizate în centrul localităţii, cu prilejul Zilei maghiarilor de pretutindeni.

În aplauzele şi ovaţiile mulţimii, Antal Árpád a urcat pe scenă şi a ţinut un discurs în care a menţionat, printre altele, că viitorul comunităţii trebuie construit pe dragoste, speranţă şi credinţă, ci nu pe frică şi a făcut un apel la unitate şi solidaritate pentru împlinirea dezideratelor comunităţii maghiare, printre care şi cel de autonomie.

Publicitate

Viceprimarul municipiului, Tischler Ferenc, a declarat jurnaliştilor că „s-a simţit solidaritatea faţă de primarul Antal Árpád”, la manifestări participând un număr mai mare de localnici decât anul trecut.

Antal Árpád este cercetat de DNA într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, respectiv a unor străzi şi trotuare, piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit acordat la BERD. Procurorii au dispus pe 17 februarie a.c. măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, interdicţia de a-şi exercita funcţia, de a părăsi ţara şi de a intra în contact cu angajaţii primăriei şi reprezentanţii BERD. El este acuzat de utilizare, în alte scopuri, a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice. Antal Árpád, care a declarat în repetate rânduri că acuzaţiile sunt neîntemeiate, şi-a luat concediu fără plată pe durata controlului judiciar.

Programul dedicat Zilei maghiarilor de pretutindeni, care coincide cu comemorarea a 168 de ani de la Revoluţia din 1848-1849, a mai cuprins o paradă a husarilor (ostaşi din cavaleria maghiară – n.r.) care au mărşăluit pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe, momente artistice şi religioase.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio