Ştiri

VIDEO. Cea mai lungă tiroliană din țară a fost redeschisă la Canionul Șapte Scări din Braşov

Tiroliana de la Canionul 7 Scări a fost redeschidă pentru turişti pe 1 aprilie, au anunțat administratorii canionului pe pagina de Facebook. Cea mai lungă tiroliană din țară are o lungime de 2,1 kilometri, care pornește de la o altitudine de 995 de metri.

Greutatea minimă a unei persoane care folosește tiroliana este de 45 de kg și 1,40 metri înălțime, iar greutatea maximă 95 de kg. Cablul tirolienei este de 12 milimetri și rezistă la o greutate de 16.800 de kg.

Publicitate

Tarifele pentru o tură cu tiroliana sunt de 50 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii, prețuri în care intră și echipamentul. Investiția a costat 200.000 de lei, bani din bugetul Regiei Pădurilor Săcele.

Canionul 7 Scări, un loc unic în România săpat de ape în calcare jurasice, este lung de 160 de metri, la o altitudine de 995 de metri. Străbaterea canionului se face printr-un sistem de scări și pasarele, nouă la număr, care au fost reabilitate în totalitate în urmă cu un an, siguranța turiștilor care vizitează acest loc fiind asigurată în proporție de 100%.

Accesul până la baza Canionului 7 Scări, care se află pe partea vestică a Masivului Piatra Mare, se face din DN1, zona Dâmbul Morii, pe un drum marcat, în lungime de 2,8 km, care se parcurge în 45 de minute.

Publicitate
banner we radio