Groapa de gunoi inchisa
Ştiri locale

VIDEO. Autorităţile locale au făcut recepţia lucrărilor de ecologizare a rampei de gunoi menajer din Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale au făcut miercuri recepţia lucrărilor de închidere şi ecologizare a rampei de gunoi menajer din municipiul Sfântu Gheorghe, realizate în cadrul unui amplu proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Covasna şi finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat că proiectul a vizat închiderea celor patru rampe de gunoi din municipiile Sfântu Gheorghe şi Târgu Secuiesc, precum şi din oraşele Covasna şi Întorsura Buzăului şi construirea unei „uzine ecologice” de colectare şi selectare a deşeurilor între localităţile Leţ şi Moacşa. Potrivit acestuia, valoarea totală a proiectului a fost de peste 82 de milioane de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Covasna a fost de 9,5 milioane de lei.

„Am fost primii pe ţară în 2010, când am închis toate gropile de gunoi din mediul rural, pentru că, între timp, în paralel, am câştigat un proiect european pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu, pe ceea ce înseamnă nu numai reabilitare, ci schimbarea sistemului de gospodărire a deşeurilor în judeţul Covasna. Acest proiect a avut 10 componente, cele mai importante au fost construirea uzinei de selectare a deşeurilor între Leţ şi Moacşa, precum şi o mare parte a proiectului ce a vizat închiderea celor patru dâmburi de gunoi din mediul urban. Valoarea totală a proiectului a fost de peste 82 de milioane de lei, după contractările făcute, iar construcţia a costat, la Leţ, şi staţia de transfer de la Târgu Secuiesc, în total peste 32 de milioane de lei, iar închiderea celor patru depozite neconforme, peste 30 de milioane de lei. Prima dată am închis la Întorsura Buzăului, apoi la Covasna-Chiuruş şi la Târgu Secuiesc”, a declarat Tamas Sandor.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că deşeurile menajere colectate din Sfântu Gheorghe sunt transportate în momentul de faţă la Braşov, dar urmează să fie transportate la Leţ după punerea în funcţiune a acestui depozit ecologic, care va colecta toate deşeurile menajere din judeţul Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio