Ştiri locale

VIDEO. Autorităţile covăsnene, dispuse să contribuie financiar la finalizarea aeroportului de la Ghimbav-Braşov

Consiliul Judeţean Covasna şi Primăria Sfântu Gheorghe şi-au anunţat joi, în mod oficial, intenţia de a contribui financiar la finalizarea lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că această investiţie va aduce numeroase beneficii sociale şi economice judeţului Covasna, însă autorităţile covăsnene sunt dispuse să se implice financiar numai dacă există certitudinea că lucrările se vor finaliza, iar aeroportul va deveni funcţional.

Publicitate

„Proiectul aeroportului de la Ghimbav stagnează de exact doi ani, când a fost predată pista, iar de atunci nu s-a mai investit nimic. Practic, până acum, a investit doar Consiliul Judeţean Braşov, care şi-a epuizat în mare parte resursele şi posibilităţile de finanţare a proiectului. Până acum ei au investit în jur de 25 de milioane de euro şi, pentru următorii trei ani, mai au capacitatea de a investi în jur de 3,5 milioane de euro. Există o înţelegere ca Primăria Braşov să intre cu 30 de milioane de euro, dar foarte probabil nici această sumă nu va fi suficientă pentru finalizarea acestui proiect, care a fost estimat undeva la 65-70 de milioane de euro. De aceea, noi am propus ca atât Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, cât şi Consiliul Judeţean Covasna, în următorii trei ani, să contribuie cu câte maximum trei milioane de euro, însă condiţia noastră este ca suma să fie folosită exclusiv pentru şi când se finalizează proiectul. Deci noi nu investim în investiţii intermediare, investim numai dacă se finalizează aeroportul. Asta e înţelegerea noastră. Nu are rost să vorbim despre beneficiile aeroportului, ele sunt evidente. Eu cred că este un proiect din care avem numai de câştigat şi consider că o eventuală contribuţie a noastră ar aduce multe beneficii economice şi sociale”, a declarat Antal Arpad.

Potrivit acestuia, autorităţile covăsnene, împreună cu preşedintele UDMR Braşov, Kovacs Attila, au avut recent o discuţie pe această temă cu primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, iar săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, va urma o nouă rundă de discuţii.

În cursul zilei de joi, Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local Sfântu Gheorghe, reunite în şedinţe ordinare, şi-au dat acordul de principiu pentru participarea la acest proiect în condiţiile menţionate.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio