Ştiri

VIDEO. Agresorul salvamontistei din Straja, arestat pentru 30 de zile. Ce a păţit jandarmul care a asistat impasibil

UPDATE ora 14.00

Judecatoria Petrosani a admis propunerea de arestare preventiva a lui Sorin Constantin Palesica, interlopul care a lovit o tanara salvamontista intr-un bar din Straja.

Publicitate

\”Instanta a deliberat, chiar a fost si pronuntata solutia pentru camera de consiliu. S-a admis propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani\”, a declarat, pentru voceastrazii.com, Cristina Iuliana Curuia, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Petrosani.

La Parchetul de pe langa Judecatoria Petrosani vor ajunge luni, pentru audieri, toti cei care au fost martori atunci cand individul a lovit-o pe salvamontista. In acelasi timp, Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara a anuntat ca a sesizat Parchetul Militar Timisoara. Aceasta institutie va ancheta acum modul in care a reactionat jandarmul care se afla in bar in momentul agresiunii, dar nu a intervenit in apararea fetei.

_______________________________

Constantin Palesică, recidivistul care a agresat o salvamontistă într-un bar din staţiunea Straja (Hunedoara) va fi dus luni la tribunal cu propunerea de arestare preventivă, în timp ce jandarmul montan care a asistat la incident fără să intervină va fi cercetat de Parchetul Militar Timişoara.

Palesică a fost reţinut duminică pentru 24 de ore, după ce poliţia l-a ridicat pentru cercetări. El a fost condamnat în 2007, împreună cu alte patru persoane, pentru tentativă de omor, dar a fost eliberat condiţionat în 2013, notează siteul local voceastrazii.com.

În ceea ce îl priveşte pe jandarmul montan care a asistat la incident fără să intervină, Jandarmeria Hunedoara „a desemnat o comisie care a desfăşurat activitatea de teren, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. La finalul verificărilor, comisia a stabilit ca Jandarmeria Hunedoara să sesizeze Parchetul Militar Timişoara, având în vedere că există posibilitatea unor fapte de natură penală. Jandarmul va desfăşura activităţi în altă structură până la finalizarea anchetei, pentru ca aceste cercetări să se desfăşoare corect”, a declarat, luni maiorul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

La sfârşitul săptămânii trecute, salvamontista Miruna Inel (21 de ani) a fost bătută de recidivistul Constantin Palesică într-un bar din staţiunea montană Straja (Hunedoara), la incident asistând fără să intervină jandarmul montan Sorin Moldovan, aflat în timpul liber.

Publicitate
banner we radio