Ştiri

VIDEO. A fost lansat primul smartphone din lume cu patru camere foto pe partea din spate

Samsung a lansat Galaxy A9, primul smartphone echipat cu un sistem de cameră cvadruplă pe partea din spate.

Acesta face parte din gama mid-range a companiei, însă vine cu o serie de tehnologii pe care le întâlnim pentru prima dată pe dispozitivele Samsung Galaxy, compania dorind să aducă funcţii de top şi la preţuri mai accesibile. Alături de noile camere foto, Galaxy A9 ascunde şi alte îmbunătăţiri faţă de dispozitivele Galaxy A din trecut.

Publicitate

Samsung Galaxy A9 – caracteristici tehnice:

La nivel de specificaţii hardware, Galaxy A9 nu îşi depăşeşte cu mult condiţia de terminal mid-range. Vorbim despre un procesor octa-core (4 nuclee la 2,2 GHz + 4 nuclee la 1,8 GHz), pe care Samsung nu-l numeşte direct, însă pare să fie vorba despre Snapdragon 660. Telefonul va fi livrat în configuraţie cu 6 sau 8 GB RAM şi 128 GB stocare standard, cu posibilitate de extindere cu încă 512 GB folosind un card microSD.

Avem de a face cu un modem LTE Cat. 9, cu viteze de până la 600 Mbps, un senzor de amprentă pe partea din spate, un acumulator de 3.800 mAh şi un display de 6,3” bazat pe tehnologie Super AMOLED cu rezoluţie FullHD+ (2.220 x 1.080 pixeli). Ce lipseşte este încărcarea wireless şi rezistenţa la apă şi praf, capabilităţi rezervate dispozitivelor Galaxy S şi Note.

Samsung Galaxy A9 – Camere

Desigur, camerele foto sunt marea atracţie a lui Galaxy A9, iar în cazul acesta avem de a face cu prima cameră cu patru senzori diferiţi. De sus în jos avem următoarele: un senzor de 8 megapixeli f/2.4 cu deschidere largă, o cameră tele cu zoom 2x şi senzor 10 megapixeli f/2.4, un senzor principal de 24 megapixeli f/1.7 şi un senzor de adâncime dedicat funcţiei portret cu rezoluţie de 5 megapixeli f/2.2. Pe partea din faţă, Samsung a integrat încă un senzor de 24 megapixeli f/2.0 pentru autoportrete.

Samsung Galaxy A9 – Software

La nivel software, telefonul este livrat cu Android 8.0 Oreo, cu interfaţa Samsung Experience. Aplicaţia de cameră beneficiază de funcţii noi precum Scene Optimizer şi Ai Scene Recognition, cât şi de funcţia Depth Lens, o versiune avansată de portret, care permite modificarea „adâncimii” fotografiilor folosind informaţiile senzorului al patrulea. Bixby, Samsung Pay şi Samsung Health sunt de asemenea prezente pe acest model, unele funcţii fiind până de curând doar pe dispozitivele Galaxy S şi Note.

Samsung Galaxy A9 – Preţ şi data de lansare

Samsung Galaxy A9 ajunge în România în luna noiembrie, iar preţul pentru întreaga regiune europeană este de 600 de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=N3xcBB_wKnc

Publicitate
banner we radio