Info Trafic

Veste proastă pentru cei care merg în vacanţă în Grecia sau Bulgaria: Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de 2 ani

Bulgaria va începe din vara aceasta lucrările de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse, iar ele se vor întinde pe o perioadă lungă și vor aduce restricții pentru șoferi. Șoferii care merg la vară cu mașina în Grecia, prin Bulgaria, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru că cel mai probabil traficul va fi foarte aglomerat.

Bulgaria începe în luna iulie lucrări de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse, iar traficul se va desfășura pe o singura bandă timp de doi ani.

Pe podul de la Ruse trec zilnic mii de mașini și cel puțin 1.000 de TIR-uri, însă provocarea apare vara, când peste un milion de români traversează Podul Prieteniei pentru a ajunge în Grecia.

Autoritățile spun că va exista și un feribot între Giurgiu și Ruse, care va transporta mașini. Nu se știe însă dacă soluția activării feribotului în zonă va funcţiona pentru că acesta nu poate transporta mai mult de 200 de camioane cu o capacitate de 40 până la 45 de tone pe zi într-un singur sens, iar timpul de transport de la granița cu Bulgaria până la granița cu România este de o oră.

Podul de 2 kilometri a fost deschis în 1954, iar de atunci până în urmă cu câțiva ani nu au mai avut loc reparații la structura de rezistență.

Publicitate
banner we radio