Ştiri

Very Peri, aleasă de Institutul Pantone ca fiind culoarea anului 2022

Pentru prima dată în istoria sa, institutul Pantone a decis ca pentru anul viitor să creeze o nouă nuanță, Very Peri, care nu era deja în catalogul său.

Noua culoare este prilejuită de ieșirea din izolarea cauzată de pandemie și încurajează inventivitatea, spun cercetătorii.

Publicitate

Very Peri, un simbol al spiritului global al momentului și al tranziției pe care o trăim este noua culoare propusă de institutul Pantone pentru 2022. Cea mai caldă și fericită dintre toate nuanțele de albastru, spun reprezentanții Institutului.

Pentru a crea această culoare, cercetătorii au amestecat tonuri de albastru cu roșu-violet. Very Peri încurajează inventivitatea și creativitatea personală după o perioadă intensă de izolare, când noțiunile și standardele noastre se schimbă.

Pantone 17-3938 Very Peri este o culoare asemănătoare cu cele întâlnite în mod obișnuit în natură, la florile de lavandă și păsările cu penaj violet deschis, spre exemplu.

Cercetătorii institutului decid culoarea anului de 22 de ani, iar alegerea se bazează pe cercetări de prognoză a tendințelor. Culorile anului 2021 au fost alese două nuanțe de galben și gri.

Publicitate
banner we radio