Ştiri

Valeriu Gheorghiță: Mi-e teamă că suntem deja în situația Italiei de la începutul pandemiei. Este o situație extrem de complicată

Valeriu Gheorghiță: Mi-e teamă că suntem deja în situația Italiei de la începutul pandemiei. Spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate și copleșite de pacienți cu Covid. Este o situație extrem de complicată.

Valeriu Gheorghiţă s-a vaccinat anti-Covid în această dimineață cu a treia doză. Ulterior, coordonatorul campaniei de vaccinare a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a fost întrebat dacă România se apropie de situația din Italia de anul trecut, având în vedere numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile.

Publicitate

“Mă tem că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite de pacienți cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă zilnic și care generează victime cu nevoie de asistență medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Oficialul a lansat un nou apel la vaccinare, argumentând că tulpina Delta din acest val epidemic este mult mai agresivă: “Este extrem de complicat. Valul patru este agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor și generează într-un timp scurt un număr mare de cazuri”. 

Publicitate
banner we radio