Ştiri

Vaccinare obligatorie în SUA pentru toți angajații statului și companiile cu peste 100 de angajați. Joe Biden: „Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dvs (de a vă vaccina) ne-a costat pe toți”

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat noi măsuri anticovid care impun vaccinarea lucrătorilor din companiile mari sau testarea săptămânală. Totodată, dacă planul anunțat de președintele american va fi aprobat, va deveni obligatorie vaccinarea pentru milioane de angajați ai guvernului federal.

„Am fost răbdători, dar răbdarea noastră s-a terminat, iar refuzul dumneavoastră (de a vă vaccina – n.n.) ne-a costat pe toți”, s-a adresat Joe Biden cetățenilor americani care încă refuză să se vaccineze.

Publicitate

„Nu este vorba despre libertate sau alegere personală, ci despre protejarea fiecăruia și a celor din jur”, a mai spus președintele SUA.

Aproximativ 100 de milioane de lucrători din SUA ar trebui să se conformeze planului anunțat de Joe Biden.

Spitalele din mai multe state americane au ajuns la capacitate maximă de ocupare, pe fondul răspândirii variantei Delta, despre care medicii spun că este mult mai ușor transmisibilă, comparativ cu celelalte tulpini ale coronavirusului.

Peste 650.000 de americani au murit din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei.

 


Numărul persoanelor din SUA care au primit cel puțin o doză de vaccin / sursa: ourworldindata.org 

Joe Biden și-a anunțat planul joi, într-un discurs la Casa Albă. Președintele american a spus că a cerut Departamentului Muncii din SUA să solicite tuturor companiilor private cu peste 100 de angajați să solicite ca angajații lor să se vaccineze sau să le ceară acestora dovada unui test de coronavirus negativ cel puțin o dată pe săptămână. Firmele riscă amenzi de până la 14.000 de dolari pentru fiecare angajat, dacă nu se conformează, și sunt obligate să acorde timp liber plătit celor care vor să se vaccineze.

Planul lui Biden de combatere a pandemiei se bazează pe șase direcții principale: vaccinarea; protejarea vaccinaților prin injecții de rapel; menținerea școlilor deschise; creșterea numărului de teste și obligativitatea folosirii măștilor; protejarea redresării economice; îmbunătățirea îngrijirii celor care suferă de Covid-19.

Anunțarea măsurilor a declanșat o reacție imediată în rândul unor republicani, care au susținut că guvernul nu ar trebui să se implice în deciziile populației privind sănătatea, notează BBC.

sursa: https://republica.ro/ 

 

Publicitate
banner we radio