Ştiri locale

Ursul văzut la Sfântu Gheorghe, care a intrat în mai multe gospodării în ultimele săptămâni, a devenit agresiv și a fost recoltat

În urma sesizării din seara zilei de vineri, care semnala prezența unui urs în zona străzii Mileniului din cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe, ursul a fost identificat ca fiind cel care a intrat în mai multe gospodării în ultimele săptămâni. ISU Covasna a emis și o avertizare RO-Alert, însă având în vedere comportamentul agresiv din timpul intervenției, comisia condusă de primarul Antal Árpád a decis extragerea acestui exemplar.

Primarul Antal Árpád a declarat că prezenta urșilor în localități este o dovadă a faptului că autoritățile centrale nu au luat deciziile care se impun în ultimii mai bine de 6-7 ani, ducând astfel la compromiterea relației de coexistență dintre om și urs.

„S-a ajuns ca oamenii să se teamă să iasă din case, și chiar să-și vadă propria libertate și siguranță amenințate de prezența urșilor în zonele locuite. Trebuie să fie clar pentru toată lumea: viața și siguranța oamenilor sunt pe primul loc!”, a declarat Antal Árpád.

Cu această ocazie, autoritățile locale țin să le mulțumească cetățenilor care au cooperat, anunțând autoritățile despre prezența ursului, acesta fiind lucrul care trebuie să se întâmple și pe viitor pentru a putea fi îndepărtat pericolul. De asemenea, primarul Antal Árpád le mulțumește tuturor celor care au participat la acțiune: medic veterinar, jandarmi, AJVPS, colegi din primărie.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

 

Publicitate
banner we radio