Info Trafic, Ştiri locale

Urmărire la Zagon! Poliţiştii au prins pe câmp un şofer băut care şi-a abandonat maşina după o urmărire

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Covasna, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Zagon, au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor, astfel s-a procedat la urmărirea sa. Acesta a oprit la marginea drumului pe DJ 121 D, a părăsit autoturismul și a fugit pe câmp.

În urma unei urmăriri pedestre, conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost prins de către polițiști.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,43 mg/l alcool pur  în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii atrag atenția asupra faptului că prin conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice conducătorii auto se expun unui pericol grav. Consumul se alcool incetinește reacțiile, îngerunează percepția sitimulilor exteriori și creează conducătorilor auto o senzație de falsă siguranță.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice poate avea consecințe deosebit de grave în ceea ce privește conducătorii auto, pasagerii cu care își efectuează deplasarea și ceilalți participanți la trafic.

Conduceți responsabil! Manifestați respect pentru viața dumnavoastră și a celor din jur!

banner we radio