Ştiri

Ungaria atinge noi recorduri de cazuri şi decese COVID: 10.759 de persoane infectate şi 213 decese într-o singură zi

Ungaria a anunţat noi recorduri de infecții cu coronavirus (10.759) și decese asociate COVID-19 (213), în ultimele 24 de ore. Premierul Orban precizează că restricțiile vor mai fi relaxate abia când va fi vaccinată un sfert din populație.

Autoritățile de la Budapesta menționează că spitalele din Ungaria sunt copleșite de noul val de pacienți infectați cu coronavirus. În acest moment sunt internați 10.264 de pacienți, dintre care 1.174 au nevoie de asistență respiratorie.

Publicitate

Premierul Viktor Orban spune că odată ce se va atinge pragul de un sfert din populație vaccinată (2,5 milioane), vor putea fi ridicate restricțiile. Până acum au fost imunizate 1,5 milioane de persoane. Ieri, Orban spunea într-un discurs parlamentar că, în cazul în care cele peste 3 milioane de doze de vaccin comandate anterior sosesc din China în luna mai, atunci toate cele 3,5 milioane de persoane care s-au înregistrat până acum vor fi vaccinate înainte de sfârșitul celui de-al doilea trimestru al an.

„Există șanse mari să avem o vară liberă“, a declarat Orban.

Potrivit guvernului, sutele de mii de vaccinuri disponibile, majoritatea chinezești, care nu au fost încă utilizate, vor fi administrate în următoarele câteva zile, fie vor fi stocate pentru persoanele care urmează să facă rapelul. Presa maghiară remarcă faptul că în ultimele zile numărul dozelor administrate a fost în scădere.

„Zilele trecute, numărul celor care au primit vaccin a fost scăzut drastic: de duminică până marți au fost vaccinate doar aproximativ 50.000 de persoane. Având în vedere ritmul lent de vaccinare și faptul că până acum doar aproximativ 1,4 milioane de oameni au primit prima doză în Ungaria, realizarea promisiunii inițiale a lui Orban de a vaccina 2,4 milioane până la Paște pare de neatins”, notează Hungary Today.

Publicitate
banner we radio