Meteo, Ştiri

Un val de aer siberian loveşte România. Temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei

Un val de aer siberian loveşte România şi ne pregătim de o vreme ca de început de iarnă. Temperaturile vor scădea până la pragul îngheţului, chiar şi în timpul zilei. Pe creste va fi viscol, iar în sudul ţării ar putea apărea primii fulgi de zăpadă. Meteorologii vorbesc şi despre fenomenul de inversiune termică. La munte, în aceste zile e mai cald decât la câmpie.

Marţi dimineaţa, la munte, temperaturile au fost mai ridicate decât în zona de câmpie, unde ceaţa a menţinut aerul rece şi umed. Vom asista la un proces de răcire a vremii începând de joi, când aerul rece siberian ajunge în România. El va aduce, mai întâi în estul ţării, temperaturi la pragul îngheţului, chiar în timpul zilei, mult sub cele normale pentru această perioadă. Precipitaţiile se vor transforma treptat în lapoviţă şi apoi ninsoare în zonele mai înalte, iar spre sfârşitul săptămânii va predomina ninsoarea în zonele montane.

Publicitate

La munte va fi iarnă în toată regula, cu ninsoare şi viscol, iar stratul de zăpadă va depăşi 10-15 centimetri. Mai cald va rămâne doar în vest, unde se mai pot atinge 15 grade şi în zilele următoare.

Vremea rece va rămâne în România până la sfârşitul lunii, aşa că zilele de minivacanţă dintre sărbătoarea Sfântului Andrei şi 1 decembrie ar putea veni cu ninsori atât la munte, cât şi în sudul ţării.

Publicitate
banner we radio