Ştiri locale

Un tânăr din județul Covasna vrea să investească în „e-bike” și să dezvolte turismul pe bicicletă

Un tânăr antreprenor din Târgu Secuiesc intenționează să dezvolte turismul pe bicicletă în județul Covasna, prin organizarea de excursii și tururi ghidate cu bicicletele electrice. Ákos Balogh a câștigat o finanțare în valoare de 25.000 euro în cadrul unui program derulat de Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului – StartUp HUB din Sfântu Gheorghe.

Cu ajutorul acestei sume, antreprenorul și-a propus să achiziționeze biciclete electrice, echipamente de protecție, GPS și să angajeze ghizi care îi vor însoți pe turiști în timpul turelor de e-bike.

„Serviciul ar fi disponibil pentru închiriere, astfel încât turiștii să nu primească doar bicicletele, ci întregul pachet. Acest lucru înseamnă că, pe lângă biciclete, vor primi și echipament de protecție, o hartă, GPS și un însoțitor. În timpul turelor e-bike, turiștii pot alege traseul care se potrivește cu condiția lor fizică și cu vremea, și pot avea o perspectivă asupra obiectivelor turistice și a frumuseților naturale din zonă. Turismul pe bicicletă se răspândește rapid în regiunea noastră, dar bicicletele electrice nu sunt încă foarte populare (…) Scopul este de a le oferi activități recreative și de divertisment celor care doresc să aibă parte de aventuri în natură”, a transmis tânărul antreprenor, potrivit unui comunicat al StartUp HUB.

Turiștii vor putea face excursii pe două roți în Covasna și Valea Zânelor, Cernat și cetatea Ika, Lacul Sfânta Ana și în alte atracții din zonă, iar antreprenorul promite și activități conexe.

Tinerilor care au în plan demararea unei afaceri în viitor, antreprenorul le recomandă să nu renunțe până când nu și-au dus la bun sfârșit planurile, și subliniază că perseverența este la fel de importantă ca o idee bună de afaceri.

Odată semnat contractul de finanțare și după ce va intra în posesia sumei nerambursabile, antreprenor va avea la dispoziție un an pentru a pune pe picioare afacerea.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio