Ştiri locale

Un tânăr covăsnean a început o afacere unică în județ: decorarea pereților cu ajutorul unei imprimante verticale

Un tânăr din județul Covasna vrea să pună pe picioare o afacere unică în județ, folosind o tehnologie inovatoare pentru decorarea pereților. Antreprenorul în vârstă de 29 de ani a câștigat o finanțare în valoare de 25.000 euro în cadrul unui program derulat de Centrul pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului – StartUp HUB din Sfântu Gheorghe, sumă cu ajutorul căreia și-a propus să achiziționeze o imprimantă verticală.

Tânărul intenționează să-și formeze o echipă de profesioniști, iar pe lângă imprimarea pereților ca alternativă la zugrăveala tradițională, speră să poată lucra, astfel, și la designul interior și proiectarea spațiilor.

„Este o tehnologie complet nouă care nu este cunoscută încă în țara noastră, foarte simplă dar interesantă și utilă pentru a ne transforma casele și birourile. Putem imprima orice imagine digitală pe orice suprafață, cu o calitate excelentă și culori saturate și luminoase, inclusiv pereți tencuiți, lemn, ghips-carton, var sau tencuială pentru fațade. Cerneala este durabilă și de înaltă calitate, iar acest lucru asigură o soluție de lungă durată pentru pereții interiori sau clădiri. Imprimanta folosește cerneală UV, pe bază de apă și cu uscare rapidă (…) Imaginea tipărită are o claritate impecabilă, oferă încăperii senzația de spațiu dar și luminozitate. Aș dori să extind afacerea, să angajez profesioniști care să facă nu doar zugrăvirea pereților, ci și o renovare completă a interiorului. Aș vrea să ne ocupăm și de designul interior, de proiectare, pentru că este una dintre specializările mele”, a spus Mike Botond.

Antreprenorul spune că ideea i-a venit după ce a văzut că această tehnologie este deja utilizată în străinătate pentru personalizarea birourilor, spațiilor comerciale și spațiilor de locuit, putând fi folosită inclusiv în băi, bucătării, dormitoare sau camere de zi.

„Printerul folosește tehnologia picăturilor de cerneală de dimensiuni variabile pentru a permite printarea la rezoluție înaltă și pentru a oferi claritate și culori vii imaginilor. Este mai bună decât autocolantele deoarece aplicarea este mai rapidă, se poate picta până la 8 metri pătrați într-o oră. În același timp, este ușor de îndepărtat și de revopsit sau refăcut deoarece protejează tencuiala”, a mai spus tânărul.

Odată semnat contractul de finanțare și după ce va intra în posesia sumei nerambursabile, antreprenor va avea la dispoziție un an pentru a pune pe picioare afacerea.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio