Ştiri locale

Un tânăr care a vandalizat vitrina Teatrului „Andrei Mureșanu”, iertat după ce și-a cerut scuze și a reparat stricăciunile

Un elev din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, care în noaptea de vineri spre sâmbătă a vandalizat vitrina pentru afișarea spectacolelor și intrarea spre birourile Teatrului „Andrei Mureșanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, a fost iertat de conducerea instituției, după ce s-a prezentat pentru a-și cere iertare pentru fapta sa și pentru a-și repara greșeala.

Băiatul a fost găsit a doua zi, la doar câteva ore după ce conducerea TAM a făcut publice câteva imagini cu stricăciunile, împreună cu un apel prin care îl ruga pe tânăr să se prezinte la sediu pentru a-și cere scuze, dar și pentru a-și ridica portofelul cu documentele personale, pe care îl scăpase în timpul actului de vandalism. În postare, reprezentanții TAM precizau că nu cred în pedeapsă și răzbunare, astfel că doresc să îi ofere o a doua șansă, dar și un abonament cadou la spectacolele instituției.

Publicitate

„Nu știm cu ce i-am greșit elevului din Odorheiul Secuiesc, care ieri noapte a decis să ne vandalizeze vitrina și intrarea birourilor. Nu credem în pedeapsă și răzbunare, ci în scuze și a doua șansă. Și cum Dumnezeu nu bate cu bâta, nu doar că se vede clar pe camere cum săvârșea fapta, dar și-a și pierdut portofelul cu toate actele în fața intrării noastre. Astfel, facem apel la cine îl cunoaște pe acest copil, să îi transmită că îl așteptăm cu drag la sediul nostru în timpul orelor de program (…) Nu așteptăm decât scuze. Dacă, însă, își regretă fapta și ne ajută la curățenie, îi facem cadou și un abonament, poate dacă vede ce lucruri faine facem la TAM, pe viitor nu îi mai vin asemenea idei crețe”, a transmis conducerea TAM.

Deși postarea inițială conținea și numele și o fotografie a tânărului, ulterior mesajul a fost editat. La scurt timp, conducerea TAM a transmis că tânărul s-a prezentat la sediu pentru a-și cere iertare și a repara stricăciunile.

„Update: Suntem deja la teatru cu băiatul în cauză, care regretă profund fapta, și care ne-a asigurat prin toate mijloacele că a fost un caz singular pe care cu siguranță nu îl va mai repeta vreodată. Nu doar că și-a cerut scuze, dar momentan face curat și repară tot ce s-a stricat. Considerăm că decizia noastră de a da o nouă șansă a fost nu doar justificată, ci și meritată!”, a mai transmis conducerea TAM.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio