Ştiri locale

Un tânăr a murit şi alţi doi au fost răniţi într-un accident la Aita Mare. Şoferul era beat şi s-a răsturnat cu maşina la ora 1 noaptea

La data de 21.02.2021 în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baraolt au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că pe D.J.131, în afara localității Aita Mare, a avut loc un eveniment rutier soldat cu victime.

La fața locului, polițiștii au stabilit că un tânăr de 21 ani în timp ce conducea un autoturism din direcția Micloșoara către Aita Mare, într-o curbă periculoasă spre stânga, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe câmpul din dreapta sensului său de deplasare.

Publicitate

În urma accidentului a rezultat decesul unui tânăr de 24 ani, pasager față dreapta din autoturism, care nu purta centura de siguranță fiind aruncat din autoturism în urma răsturnării.

Totodată conducătorul autoturismului și o tânără de 20 de ani au fost răniți ușor fiind transportați la spital pentru îngrijiri.

Conducătorul auto a fost fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabiliri alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Conducerea vehiculelor sub influența băuturilor alcoolice pune în pericol extrem de grav viața dumneavoastră, a pasagerilor cu care vă efectuați deplasarea și a celorlalți participanți la trafic.

Alcoolul reduce capacitatea conducătorul de vehicule de a percepe și de a reacționa la stimulii exteriori și de a efectua manevre în siguranță în trafic.

Totodată alcoolul poate creea o falsă senzație de siguranță crescând riscul de a fi implicați în evenimente rutiere.

Pentru a evita astfel de tragedii, nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Fiți responsabili, cu toții ne dorim să ajungem la destinație în siguranță.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio