Ştiri locale

Un tânăr a ajuns la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe după ce a fost atacat de urs

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 15-21 februarie s-au prezentat un număr de 555 pacienți. În 176 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardiovasculare: 33 (11 cazuri au necesitat internare – doi pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologie: 41 (15 internați – unul pentru atac vascular-cerebral); Urgenţe chirurgicale: 43 (10 internați); Urgenţe de medicină internă: 207 (23 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 89 (la secția pediatrie un total de 80 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 41 (8 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 32 (25 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 69 (din care în 7 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 15 de nașteri, 7 fete, respectiv 8 băieți au venit pe lume.

Publicitate

Nouă victime de accidente rutiere au necesitat îngrijiri din partea specialiștilor UPU-SMURD în ultimele 168 de ore. Două – bărbați, de 55, respectiv 58 de ani – cu multiple traumatisme au fost internate. Prima la chirurgie, mai apoi transferată la secția neurochirurgie a Spitalului Clinic Târgu Mureș, cea de a doua la secția ortopedie.

Alte 9 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului. Toți majori, și nici una nu a necesitat internare.

Cinci persoane s-au prezentat în ultimele 168 de ore la secția urgențe cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici una nu a necesitat internare.

Pe lângă cele prezentate, pe data de 19 februarie un bărbat de 25 de ani a ajuns la secția UPU-SMURD cu leziuni cauzate de un urs. Victima a fost mușcată de două ori, respectiv lovită în zona coapsei. Momentan se află internat la secția chirurgie.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio