Info Trafic

Un şofer beat şi cu permisul reţinut tot pentru conducere sub influența alcoolului, a fugit de poliţişti pe străzile din Sfântu Gheorghe

În data de 25 iunie a.c., în jurul orei 23:45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe, aflați în timpul patrulării, au efectuat semnal de oprire pentru un autoturism care circula pe strada Daczo, spre Piața Calvin, pe contrasens.

Conducătorul autoturismului, un bărbat de 64 de ani, a ignorat semnalul polițiștilor și a continuat deplasarea pe strada Șoimului. În cele din urmă, autoturismul a fost oprit pe strada 1 Mai.

La testarea șoferului cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat valoarea de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Verificările efectuate de polițiști au relevat faptul că permisul de conducere al bărbatului era reținut pentru conducere sub influența alcoolului. În plus, autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus de către un pasager care era conștient că șoferul consumase băuturi alcoolice.

În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor continua sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și încredințarea unui vehicul unei persoane despre care se știe că se află sub influența alcoolului.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio