Ştiri locale

Un sistem de navigație, oglinda retrovizoare și 30 de lei – obiectele „țintite” de hoții care au spart două mașini din Sfântu Gheorghe

Hoții care în noaptea de joi spre vineri au spart două autoturisme parcate pe străzile Crângului și Nicolaie Iorga din Sfântu Gheorghe, au încercat să sustragă oglinda retrovizoare și sistemul de navigație al uneia dintre mașini, iar din cea de a doua, aparținând unei firme de taximetrie din municipiu, au reușit să sustragă suma de 30 de lei.

Dintr-o a treia mașină, parcată pe bd. Gen. Grigore Bălan, pe care proprietarul a uitat să o încuie, hoții n-au reușit să sustragă nimic.

Publicitate

Polițiștii covăsneni continuă cercetările în vederea depistării făptașilor

„La data de 27.01.2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați cu privire la faptul că, în noaptea de 26 – 27 ianuarie a.c, geamurile portierelor a două autoturisme parcate pe strada Crângului, respectiv strada Nicolae Iorga din municipiul Sfântu Gheorghe, au fost sparte. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că în cazul unuia dintre vehicule s-a încercat sustragerea oglinzii retrovizoare și a navigației autoturismului, iar în cazul celui de-al doilea autoturism, un taxi, autorul a sustras suma de 30 de lei din interior. Totodată, polițiștii au stabilit că o persoană necunoscută a pătruns în interiorul unui alt autoturism, parcat pe bd. Gen. Grigore Bălan, profitând de faptul că mașina nu avea portiera șoferului asigurată. Din acest autoturism nu au fost sustrase bunuri sau valori”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, insp. de poliție Radu Stroe.

Amintim că poliţiştii covăsneni s-au autosesizat după ce, vineri dimineață, au observat pe strada Crângului din Sfântu Gheorghe o maşină marca BMW cu geamurile sparte. Oamenii legii l-au identificat pe proprietar, însă acesta a refuzat să depună plângere, astfel că, în acest caz, în situaţia în care făptaşul va fi identificat, faţă de acesta nu va putea fi demarat acţiunea penală.

În aceeași noapte, geamul lateral al unui autoturism aparţinând unei firme de taximetrie din oraș a fost spart, iar proprietarul a publicat mai multe imagini pe pagina personală de Facebook.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru tentativă de furt calificat și furt calificat, iar dacă vor fi prinşi, făptaşii riscă închisoare între 3 luni şi doi ani.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio