Info Trafic, Ştiri locale

Un singur accident ușor a fost înregistrat la sfârșit de săptămână pe drumurile din judeţul Covasna

Vineri, 07 octombrie 2016, în jurul orei 16:00, pe DJ 121F a avut loc un accident rutier ușor.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului s-a stabilit că o femeie în vârstă de 38 de ani care conducea un autoturism din direcția Târgu Secuiesc către Ghelința, nu a păstrat o distanță suficientă la depășirea unui biciclist pe care l-a acroșat, iar acesta s-a  dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

Publicitate

În urma evenimentului bciclistul, un bărbat în vârstă de 82 de ani, a suferit răni ușoare. Atât șoferița cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost negativ în cazul femeii, iar în cazul bărbatului a indicat o alcoolemie de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Infracțiuni la regimul circulaței constatate de polițiști la sfârșit de săptămână

Vineri, 07 octombrie 2016, în jurul orei 20:00, polițiștii din Sfântu Gheorghe aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit o autoutilitară pe strada Crângului, la volan fiind identificat un bărbat în vârstă de 54 de ani. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Un alt bărbat de 49 de ani este cercetat tot pentru conducere sub influența băuturior alcoolice. Acesta a fost depistat pe DN 11 B la ieșirea din Târgu Secuiesc către Sânzieni, la volanul unui autoturism, iar în urma testării cu aparatul eilotest s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Covasna au oprit pe DN 11 în apropierea localităţii Chichiș, un auoturism condus de către un bărbat în vârstă de 47 de ani. Din verificările efectuate s-a constatat că valabilitatea autorizației provizorii de circulație era expirată. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Duminică, 09 octombrie 2016, polițiștii rutieri din Sfântu Gheorghe au oprit în trafic un autoturism condus de către un tânăr de 24 de ani, iar din verificările efectuate s-a constatat că autovehiculul în cauză nu era înmatriculat în circulație. Șoferul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat.

Și tot duminică, polițiștii au oprit în trafic pe raza localității Araci, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, domiciliat în comuna Bod. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că bărbatul nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere. În consecință, pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Acțiuni pentru siguranța cetățeanului la sfârșit de săptămână

Siguranța cetățeanului este primordială, în acest sens polițiștii covăsneni desfășurând frecvent acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de ordine și liniște publică.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Rurală – Sfântu Gheorghe, au organizat și desfășurat vineri o acțiune cu efective lărgite pe raza de competență. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale în valoare de 20.270 lei, 19 dintre acestea fiind pentru abateri la regimul circulației.

Sâmbătă noapte polițiștii din Sfântu Ghoghe au continuat acțiunile, de această dată în zona barurilor și a discotecilor, mai ales pentru a preveni faptele comise cu violență. Astfel, în urma acțiunilor au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.400 de lei. Dintre acestea trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Polițiștii covăsneni vor continua să acționeze pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio