Ştiri locale

Un profesor și 4 elevi din judeţ, testați pozitiv COVID-19. Două clase din Sfântu Gheorghe vor ține cursuri doar online

La doar o zi după întoarcerea elevilor în bănci și începerea noului an școlar, două clase de a VI-a, respectiv a XII-a de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe au fost plasate în carantină pentru 14 zile iar cursurile se vor derula sub scenariul roșu, adică exclusiv online, după ce au intrat în contact cu persoane depistate ulterior pozitive COVID-19. Este vorba despre diriginta clasei a VI-a, respectiv un elev din clasa a XII-a.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, 79 de elevi și 6 cadre didactice se află în prezent în izolare, iar alți 13 elevi și 6 cadre didactice se află în carantină.

„Inspectoratul Școlar Județean Covasna a centralizat astăzi, 15 septembrie, situația privind numărul de cazuri – elevi și cadre din unități de învățământ – care se află în izolare, carantină sau testate pozitiv. Astfel, la nivelul județului 6 cadre didactice din 6 unități de învățământ se află în izolare, 6 cadre didactice din 5 unități de învățământ se află în carantină, iar un cadru didactic este confirmat pozitiv. În izolare se află 79 de elevi din 7 unități de învățământ din județ, 13 elevi din 3 unități sunt în carantină, în timp ce 4 elevi din 2 unități de învățământ au primit rezultat pozitiv în urma testării”, a transmis conducerea Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

Elevii celor două clase de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe unde au fost depistate cazurile de coronavirus vor ține în următoarele două săptămâni cursuri exclusiv online, iar în aceeași situație se află și elevii unei clase I de la Liceul „Korosi Csoma Sandor” din Covasna, unde un cadru didactic se află în izolare la domiciliu.

Luni, 220 de școli și licee din județ au început noul an școlar în scenariul verde și alte 83 pe scenariul galben. Conducerea IȘJ Covasna a transmis că toate spațiile școlare au fost amenajate astfel încât să asigure confortul elevilor și cadrelor didactice, dar și respectarea normelor de siguranță, și a făcut un nou apel la responsabilitatea părinților și elevilor.

„Inspectoratul Școlar Județean Covasna mulțumește părinților pentru înțelegerea de care au dat dovadă privind respectarea normelor de distanțare fizică în prima zi de școală și recomandă ca, în continuare, să se conformeze acestora cu strictețe. Rugăm părinții sau însoțitorii copiilor să nu mai aglomereze spațiile din preajma unităților de învățământ pentru a se putea asigura distanțarea fizică. Recomandăm, de asemenea, ca părinții să îi îndrume pe copii în aplicarea regulilor, să poarte un dialog civilizat și constructiv cu școala pentru a crea astfel un climat dominat de încredere, sprijin reciproc și siguranță”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

Marți, în județul Covasna numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 964, după ce încă 9 persoane au fost testate pozitiv.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio