Ştiri

Un polițist, prins de noul şef în timp ce făcea vin în curtea Poliţiei

Un poliţist din Botoşani a fost prins de noul comandant al IPJ Botoşani, în timp ce făcea vin în curtea sediului Poliţiei din Ştefăneşti. După ce și-a preluat atribuțiile, comisarul şef Gheorghe Tudor Costân a decis să meargă prin judeţ să verifice posturile de poliţie. A ajuns şi la Ştefăneşti, unde a avut o surpriză, potrivit monitorulbt.ro.

Comandantul IPJ Botoşani a descoperit în curtea instituţiei butoaie, o cantitate de struguri, dar şi un zdrobitor. Poliţistul care făcea vin în curtea Poliţiei i-a explicat şefului că locuieşte cu chirie în apropiere, motiv pentru care a decis să facă vinul… mai aproape de casă.

Publicitate

„În curtea unui sediu al Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au fost identificate mai multe recipiente, în care erau struguri utilizaţi în producerea de băuturi alcoolice. Din primele verificări a reieşit faptul că acestea ar aparţine unui agent de Poliţie, care deţine o locuinţă de serviciu în curtea aceluiaşi imobil”, a declarat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

Şeful IPJ Botoşani nu a crezut explicaţiile oferite de agent, motiv pentru care a cerut o anchetă a poliţiştilor din cadrul Biroului Control Intern.

“Pentru clarificarea tuturor aspectelor a fost declanșată cercetarea disciplinară față de agentul de poliție, în vederea stabilirii existenței sau inexistenţei unei abateri disciplinare prevăzute de Legea 360 din 2002, privind statutul polițistului”, a mai spus Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Potrivit vecinilor agentului, acesta nu ar fi la prima “producţie” de acest fel, uneori făcând și ţuică în aceeaşi zonă. Acest lucru rămâne însă de stabilit de colegii săi, care acum îl anchetează. Potrivit reprezentanţilor IPJ acesta continuă să își desfășoare activitateaîn cadrul Poliţiei Ștefănești, până la finalizarea anchetei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio