Ştiri locale

Un nou cabinet de medicina familiei la Sfântu Gheorghe. Pacienții se pot înscrie pe listă începând cu luna februarie

Un nou cabinet de medicina familiei a fost înființat, recent, pe strada Erege nr.19 din Sfântu Gheorghe, pacienții putând să se înscrie pe lista medicului începând cu luna februarie. Potrivit unui anunț distribuit în mediul online, inclusiv de către președinta Asociației Medicilor de Familie din județul Covasna, medicul Virginás Beáta a profesat în Budapesta și Irlanda, iar cabinetul său nu va percepe taxe pentru niciunul dintre serviciile oferite pacienților.

Despre deschiderea acestui cabinet ne-a vorbit, la finalul anului trecut, și preşedintele CAS Covasna, Dragoș Tatu, care a precizat la vremea respectivă că medicul vine din judeţul Harghita.

Publicitate

„Cabinetul nostru de medicina familiei, recent deschis, îi așteaptă pe viitorii pacienți să se înscrie, de la începutul lunii februarie, pe str. Erege nr. 19 (la locația cabinetului dr. Kiss Ildikó). Se pot înscrie persoanele cu vârste cuprinse între 0 și 100 de ani, în cazul copiilor înscrierea se face pe baza certificatului de naștere, iar în cazul adulților, cu buletinul și cardul de sănătate. Medicul are experiență de lucru în Budapesta și Irlanda (…). Nu percepem taxe pentru niciun serviciu”, se arată în anunț.

În ceea ce privește programul cabinetului, acesta va funcționa în zilele de luni și joi, între orele 15:00-20:00, marți și vineri între orele 08:00-12:00, iar sâmbătă între orele 10:00-17:00.

Persoanele care doresc să se înscrie la noul cabinet, pot face acest lucru fie prin e-mail, la adresa: cabinetvirginas@gmail.com, pe pagina de Facebook „CMI Dr. Shaik-Virginas Beata” (AICI), sau telefonic, la numerele: 0745125905 și 0748930476.

Conform ultimei actualizări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Covasna, de la mijlocul lunii august 2022, la nivelul județului funcționau 91 de cabinete de medicina familiei, dintre care 27 la Sfântu Gheorghe, însă două dintre acestea s-au închis anul trecut.

Amintim că în luna noiembrie, la nici 6 luni după ce a fost înființat, un cabinet de medicina familiei din strada Vasile Goldiș nr. 3 (vizavi de Golgota) și-a pus lacătul pe ușă din cauza numărului insuficient de pacienți înscriși pe listă. Cabinetul își începuse activitatea în prima săptămână a lunii iunie, după ce medicul, originar din Oradea și stabilit în Brașov, a aflat că în zonă există deficit de medici. Pentru a putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, pe lista cabinetului trebuiau să fie înscrise minimum 800 de persoane.

De asemenea, cabinetul dr. Bolcu Dan, care a funcționat pe str. Lt. Păiș David nr.3, bl.53, și-a sistat activitatea la mijlocul lunii decembrie, după ce medicul a decedat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio