Ştiri locale

Un medic veterinar din județul Covasna, pasionat de turism, a început o afacere cu case mobile la Ozun

Un medic veterinar din Ozun, pasionat de turism, a pus bazele unei afaceri inedite în județul Covasna, investind într-o casă ecologică mobilă, de mici dimensiuni, bazată pe „un stil de viață minimalist, dar perfect adaptată pentru locuit”.

Zoltán Buzsi administrează deja o casă de oaspeți în comuna în care locuiește, iar pentru a-și dezvolta afacerea și a oferi mai multe posibilități de cazare, a aplicat pentru un grant în valoare de 25.000 de euro în cadrul unui program tip „StartUP”, derulat de StartUp HUB Sfântu Gheorghe.

Publicitate

Cu finanțarea obținută, tânărul medic veterinar a construit un „tiny house” – o casă modulară, ecologică și eficientă din punct de vedere al costurilor, echipată cu panouri solare.

„Este o casă mobilă de mici dimensiuni, construită cu un concept ecologic, presupunând un stil de viață minimalist, dar perfect adaptată pentru locuit. Am folosit grantul pentru a cumpăra casa și panourile solare, care sunt importante pentru întreținere. În primul rând, am vrut să-mi demonstrez mie însumi că pot să câștig și să creez o afacere viabilă. Nu am vrut să las oportunitatea să treacă pe lângă mine, eram în limita de vârstă și m-am gândit că poate aceasta este o oportunitate de care să o profit. Și mă bucur că am făcut-o”, a declarat tânărul antreprenor pentru StartUp HUB.

Covăsneanul și-a propus ca, în viitor, să mai achiziționeze încă două astfel de case, una cu destinația de locuință, iar cealaltă urmând să fie transformată în spa.

Pentru tinerii aflați la început de drum, mesajul antreprenorului este să își încerce norocul și să își dovedească valoarea.

„Cel mai important lucru este să fii capabil să administrezi bine afacerea, să comunici cu personalul și să fii determinat. Acestea sunt esențiale, pentru că trebuie să poți comunica bine, iar eu am beneficiat foarte mult de acest lucru, am dezvoltat o mulțime de relații. Am văzut oportunitatea pe rețelele de socializare și am profitat de ocazie. Procesul a fost destul de birocratic, dar am reușit să mă adaptez, a fost foarte birocratic, dar a fost și un proces de învățare pentru mine. Antreprenoriatul te face să te maturizezi, trebuie să iei decizii, să îți asumi responsabilități, să construiești relații”, a mai transmis tânărul.

(Ioana Ardeleanu)

foto cu caracter ilustrativ

Publicitate
banner we radio