Ştiri locale

Un medic de familie din Brașov a deschis un cabinet nou la Sfântu Gheorghe

Într-o perioadă în care criza medicilor de familie se resimte tot mai acut inclusiv în localitățile covăsnene, majoritatea medicilor existenţi fiind în pragul pensionării, municipiul Sfântu Gheorghe s-a îmbogățit de săptămâna aceasta cu un cabinet nou.

Medicul Alexandra Cliveți este originară din Oradea, în prezent locuiește în Brașov și și-a deschis propriul cabinet medical pe strada Vasile Goldiș nr. 3 (vizavi de Golgota), iar de luni şi-a început activitatea. Spune că a luat decizia de a veni la Sfântu Gheorghe după ce a aflat că în zonă există un deficit de medici. Speră, astfel, să le fie de folos locuitorilor care au asigurare medicală, dar care nu sunt repartizați la niciun medic de familie.

„Mi-am deschis aici cabinetul medical întrucât am fost informată în legătură cu deficitul de medici de familie din această zonă (…) M-am mutat recent în Brașov și voi face naveta la Sfântu Gheorghe. Acum îmi formez lista de pacienți. Am venit aici tocmai pentru a suplini  deficitul de medici și pentru a prelua pacienți”, ne-a spus medicul.

La cei 30 de ani ai săi, Alexandra Cliveți este în prezent cel mai tânăr medic de familie din județ.

Persoanele care doresc să se înscrie pe lista ei, care doresc să se programeze la consultații sau au nevoie de informații, au la dispoziție numărul de telefon: 0772 262 438, sau adresa de e-mail: elisirdei@gmail.com.

Amintim că anul trecut patru cabinete de medicina familiei din județul Covasna, dintre care trei din mediul urban, au fost desființate după ce medicii titulari au ieșit la pensie.

În luna ianuarie a acestui an, conform datelor DSP Covasna, asistența medicală primară din județ era asigurată de 89 de medici de familie titulari (față de 95 în 2020), dintre care 52 în mediul urban și 37 în mediul rural.

Dintre aceștia, 37 au împlinit sau vor împlini în următorii doi ani vârsta legală pentru pensionare, iar înlocuirea lor rămâne o provocare majoră.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio