Ştiri locale

Un magazin din Sfântu Gheorghe și o firmă care vinde lapte la automatele din Târgu Secuiesc, amendate de OPC Covasna

Comisarii Protecției Consumatorilor (OPC) Covasna continuă controalele la operatorii economici din județ, în ultimele zile, în urma neregulilor constatate, fiind aplicate amenzi care totalizează 5.000 de lei. La Sfântu Gheorghe, magazinul Profi din cartierul Gării a fost amendat cu 4.000 de lei după ce s-au descoperit la vânzare produse cu gramaj diferit față de cantitatea declarată pe ambalaj, dar și băuturi care figurau ca fiind la reducere, însă în realitate erau vândute la un preț aproape dublu.

„SC Profi Rom Food SRL, magazinul din cartierul Gării, municipiul Sfântu Gheorghe, a fost sancționat contravențional cu amenda în sumă de 4000 lei pentru diferențe de gramaj între cantitatea declarată și cea măsurată, diferențe între prețul afișat și cel de la casa de marcat, etichetă pusă greșit”, a transmis conducerea OPC Covasna.

Publicitate

Tot zilele trecute, administratoarea unei firme cu sediul social în Turia, care deține și comercializează lapte crud în municipiul Târgu Secuiesc prin intermediul unor automate, a fost sancționată cu 1.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind informarea consumatorilor în legătură cu produsul comercializat.

„PFA Kovacs Minka Ildiko cu sediul social în comuna Turia, județul Covasna, deține și comercializează lapte crud prin intermediul automatelor în municipiul Târgu Secuiesc, a fost sancționată contravențional cu amenda în sumă de 1000 lei, întrucât nu respecta prevederile legale privind informarea consumatorilor”, a transmis conducerea OPC Covasna.

Aceeași sursă precizează că automatele pentru vânzarea directă a laptelui trebuie să prezinte în mod obligatoriu, vizibil, lizibil și permanent: descrierea produsului, respectiv „Lapte crud de la…” (specia); denumirea exploatației de origine a laptelui crud cât și data mulgerii; data la care a fost alimentat automatul; data expirării valabilității laptelui; instrucțiuni pentru depozitarea laptelui la domiciliu (de exemplu: a se păstra în frigider la o temperatură cuprinsă între 0 și 4 grade Celsius; precum și numărul de înregistrare sanitară veterinară.

De asemenea, conform legii, pe părțile laterale și în partea din față, ale automatele trebuie să fie inscripționate cu mențiunile: „Lapte crud – se va fierbe”, iar automatele pentru vânzarea directă a laptelui crud trebuie alimentate zilnic.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio